“ULÛL EMRE İTAAT”

   Denizli’yi tanımayan, Denizli’nin yabancısı insanlar her seçim öncesi, ister Bizim Parti’den ister Sizin Parti’den, ister Öbür Parti’den Denizli’ye getirildiler. Kimini “ENİŞTEMİZ”, kimini “GELİNİMİZ”, kimini “Askerliğini Denizli’de yapmış” diye takdim ettiler. Kimi için “Bu sizden çok daha bilgili” dediler, kimi için “Bu bir BEKA sorunu. Şimdi itiraz zamanı değil, bunları sonra konuşalım” dediler. 

   Sanki bu topraklarda büyüyenlerin, bu topraklarda yaşayan halkın derdiyle dertlenenlerin suyu çıkmış da köküne kıran girmiş gibi, DIŞARIDAN GETİRİLENLER bu kentin Milletvekili yapıldılar. Seçildiler gittiler. Bir daha ne arayan oldu ne soran, ne de gören… Sen sağ ben selâmet. 

   Ne diyor ünlü futbol yorumcusu Erman TOROĞLU;

   “Hocaaamm, bana masal anlatmasınlar. Pozisyon bal gibi OFSAYT. Maça dışarıdan giren oyuncu bizimkilerin önünde topa basıyor. Hakem de yardımcıları da uyumuşlar. Seyirci ne yapsın hocaaammm.”

   Yazımızın başlığı olan “ULÛL EMRE İTAAT”, ‘Yukarıdan gelen talimatlara kayıtsız şartsız uymak’ anlamına gelir.

Hanlar, Hakanlar, Sultanlar, Şahlar, Padişahlar, Krallar, Kraliçeler, Diktatörler, Başkanlar, Şeyhler, Dervişler, Seyitler yönettikleri toplumlara hep böyle seslendiler; “ULÛL EMRE İTAAT”. 

   Hiç sorgulamayacaksın, sana ne söylenirse, ne dayatılırsa uyacaksın, itiraz etmeyeceksin.

   ‘Ulûl Emre İtaat Etmiyorum’ diyenler, alınan yanlış kararları sorgulayanlar hep suçlandılar. “Kol kırılır yen içinde kalır” dediler. Kolu kıranlar bir türlü sorgulanmadığı, gerekli tedavinin yapılmasına izin verilmediği için yen içinde kalan kırık kolların açtıkları derin yaralar, zamanla kangren oldular.

   Yazdıklarımdan alınanlar alındılar elbette. Zaten alınması gerekenler alınsınlar diye yazdım bütün bunları.

   Bir arkadaşım yazmış; “Hüsamettin Bey, hep İTHAL Vekilleri yazıyorsun. Hiç İHRAÇ Vekil yok mu?”

   Var elbette. Olmaz olur mu? Günü gelir onları da yazarım. Arşiv unutmaz. Belgeler sağlam…

   Şimdiden ipucu vereyim; ÇANKIRILILAR bugünlerde çok mutlu. İhraç Milletvekilleri olacak diye seviniyorlar.

   Bir hafta önce yazmaya başladığım “DENİZLİ’nin İTHAL MİLLETVEKİLLERİ” başlıklı yazı dizisini burada noktalıyorum. Dilerim, bir sonraki seçim öncesi aday listeleri açıklandığında (Büyük olasılıkla 2025 yılı EKİM ayı yapılacak ERKEN SEÇİM) böyle bir yazı dizisi yazmak zorunda kalmam.

IMG-20230418-WA0002

   Yazdıklarımı sabırla okuduğunuz için TEŞEKKÜR ederim.