IMG-20230420-WA0003

Denizli’nin gelini olmak önemlidir. Maharetli olmak gerekir. “Maharetli olmayandan Denizli’ye gelin gelmez” derler.

*** Denizli’nin en birinci bilindik gelini SARI GELİN’dir.
   Merkezefendi Belediye Başkanı ŞENİZ DOĞAN’a Denizli Halkı ‘SARI GELİN’ yakıştırması yapmış, kendisi de bunu benimsemiştir. Denizli’de ŞENİZ DOĞAN’ı tanımayan olabilir ama SARI GELİN dediniz mi bütün Denizli tanır. 
   Şeniz Hanım’ın baba ocağı aslında Denizli Bekilli ilçesidir. Yani siz gelin dendiğine bakmayın, Denizlilidir kendisi. 
   Görünen odur ki, Merkezefendi halkının gönlüne giren Sarı Gelin’i, yakın zamanda sadece DENİZLİ değil, başarılı çalışmalarıyla birlikte tüm TÜRKİYE tanıyacak.

*** Denizli’nin bilinen ikinci ünlü gelini, İzmirli gazeteci SEVAL UYSAL’dır.  
   Denizli’ye ilk geldiğinde önce yoğurt çalmasını, ardından yoğurt ezip ayran yapmasını ve daha sonra da hamur karıp yufka açmasını öğrenen Seval hanım yaklaşık 30 yıldır Denizli’de gazetecilik ve televizyonculuk yapar, Denizli üzerine kitaplar yazar. 
   Denizli’yi öz Denizlililerden daha çok tanıyan ve tanıtan SEVAL UYSAL neredeyse İzmir’i unutup gerçek Denizlili olmuştur.  
   Siyasi partilerden biri akıl edip SEVAL UYSAL’ı aday gösterse, garanti açık ara kazanacak kadar tanınır, sevilir, sayılır...

*** Denizli’nin bir de çiçeği burnunda POLİTİKACI GELİNİ oldu son günlerde. Daha doğrusu bir politikacı hanımefendi kendisini DENİZLİNİN GELİNİ olarak takdim etti. 
   DAMAT Beyi hiç görmesek ve tanımasak da, Denizli’nin Gelini olduğuna inanıp iman ettiğimiz SEMA SİLKİN ÜN Hanımı merakla izliyoruz.
   Çankırılı olup Ankara’da oturan ve Denizli’den Milletvekili olmak için mücadele etmek üzere kentimize gönderilen SEMA SİLKİN ÜN, bugünlerde bir taraftan Denizli’yi tanımakla, diğer taraftan kendisini Denizli halkına tanıtmakla meşgul.
   SEMA SİLKİN ÜN hanımın işi çok zor. Önce kenti, ilçelerini, köylerini, mahallelerini, caddelerini, sokaklarını öğrenecek. Sonra yavaş yavaş Milletvekili olmak istediği Denizli’nin insanlarını tanımaya çalışacak. Daha sonra kendini tanıtma gayreti içine girecek.
   Sosyal Medya üzerinden yapılan paylaşımlardan anladığımız kadarıyla SEMA SİLKİN ÜN hanımefendi’ye Denizli’yi tanıtma görevi Kadersiz Milletvekili Adayı ADİL DEMİR’e verilmiş. Adil Bey, kimi yerde yanında kimi yerde iki adım gerisinde gölge gibi Sema Hanım’ı takip ediyor, O’na yol gösteriyor.   
   Bakalım, DENİZLİ’nin politikacı gelini SEMA SİLKİN ÜN Denizli’yi tanıyıp, kendisini Denizlililere tanıtabilecek mi?
   Yazımın başında, “Maharetli olmayandan Denizli’ye gelin gelmez” demiştim.
   Bunun en güzel örneği Sema Silkin Ün hanımdır. Az maharet mi, seni hiç tanımayan, senin tanımadığın bir kente Milletvekili olmak için geleceksin. Yılların politikacıları Adil DEMİR’in, Sedat DEMİRCİ’nin, İlhan ÖZCAN’ın, Ayşe HAZER’in önünde üçüncü sıraya oturacaksın.  

*** Gelinler elbette çok kıymetlidir. Ancak hiçbir zaman evin öz kızının önüne geçemezler.
   Politika arenasında DENİZLİ’nin ÖZ KIZI denilince de aklımıza ilk gelen isim GÜLİZAR BİÇER KARACA’dır.
   Ben ona “EVİN KIZI” diyorum. Kızlar evin direğidir. Gelinler değişebilir. Bir gelin gider, başka bir gelin gelir ama Evin Kızı değişmez. 
   Gülizar Hanım, gecesini gündüzüne katarak çalışa çalışa önce Milletvekili oldu, arkasından CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.
   Kendisine önümüzdeki dönem daha üst düzey görevler verilmesi beklenen GÜLİZAR BİÇER KARACA, bugünlerde partisinin başarısı için geceli gündüzlü çalışıyor. Bay KEMAL’e söz vermiş, “En az 4 VEKİL olarak geleceğiz DENİZLİ’den” diye. 
   Ancak bu söz, Milletvekili Aday listeleri açıklanmadan önce imiş.
   “Şu üçüncü sıra olayı olmasaydı ne güzel olacaktı.” diye düşündüğünü tahmin edebiliyorum.