"Cumhuriyet te kalalım, maskara olmayalım"
 Cumhuriyet Demokrasidir, özgür irade dir. Demokrasi etkin Parlamenter sistemle olur. Mustafa Kemal tek adamlılığa Padişahlığa son vererek kurdu Cumhuriyeti.
 Bugün Parlamenter sistem etkin işlememektedir, dolayısıyla Demokrasi de sekteye uğramıştır.
 -Demokrasi dediler
 -ileri Demokrasi dediler
 - günlerce Demokrasi nöbeti tuttular
 Yani Demokrasi hem dillerden düşürülmedi, hem de altı oyuldu. Demokrasi diyenler aynı zamanda Osmanlı torunuyuz da diyorlar. Araştırın, Google ye filan sorun. Osmanlı'da Parlamenter sistem yoktu, Demokrasi yoktu diyor.
  Neden Cumhuriyet değilde Osmanlı? diye sorduklarında Din i ileri sürüyorlar. Sanki Osmanlı olmayınca Din olmuyor.
  Hiç Hacı Padişah, şehzade,vezir, paşa varmı? Din de nikah vardır, padişahlar çok evlendiler, haremleri vardı, ama hepsinde nikah varmıydı? Nikahsız doğan şehzadeler yokmuydu?
  Halk ozamanlar da yoksulluk içinde yaşıyordu, ama padişahlar bolluk lüks içinde yaşadılar. Abdülmecid'in 25, Abdülhamid'in 16 karısı vardı. Asker Mustafa Kemal komutasında Sakarya'da Savaş hâlindeyken, Vahdettin 61 yaşında Yıldız sarayında yaptığı düğünle 18 yaşındaki Nimed Nevzat'la evlendi.
  Cumhuriyet dönemini Din e uzak algıladıkları, tarih bilmemeleridir. Cumhuriyet döneminde Cami inam sıkıntısı hiç olmadı. Bugün insanlar Dini ni Cumhuriyet yönetiminde öğrenemedilermi?
  Iraklı lar ABD askeri tarafından katledilmese sabah kalkıp namazını kılacaklardı, müslümanlar dı. Suriyeliler kendilerine Vatan ararken çoluk çocuk denizlerde boğuldular. Afganistan'da insanlar kendi ülkelerinden kaçmak için uçağın kanatlarına yapışıp öldüler.
  İnanç ayrı, yönetim ayrı şeyler. Laiklikgin kıymetini bilelim. Laiklik Cumhuriyet etkin olmadıkça Adaletsizlik başlar, ama çok insan bunu görmezden gelir. 
  Adaletsizlik; ancak kendi başımıza Adaletsizlik geldiğinde farkettiğimiz için var.
  Yaprak daldan ayrıldımı, rüzgarın masksrası olur. Cumhuriyet ten ayrılmayalım. İranlı ların, Suriyeli lerin, Afganların yaşadıklarını yaşamayalım.
   Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...