" Öğrenmek, sorgulamak Günah değil"
  Hz. Ömer vaaz veriyordu "eyy insanlar dinleyin itaat edin" dedi. Arkadan bir Sahabi "ne dinleriz ne itaat ederiz" diye seslendi. Büyük İslâm coğrafyasınının lideri Hz. Ömer bunun sebebini sordu Sahabi ye. Sahabi "Devletin dağıttığı kumaş bana elbise çıkmadı, görüyorum ki sana olmuş" dedi. Bunun üzerine Hz. Ömer oğlu Abdullah'tan durumu anlatmasını istedi.
 Oğlu Abdullah "Ben, benim payıma düşen kumaşı babama verdim, ikisi birleştirilince babama elbise oldu" dedi. Sahabi bunun üzerine "işte şimdi hem dinleriz hem itaat ederiz" dedi.
 Mesele şudur; bugün İslam ülkeleri liderleri zenginlik şatavat lüks içinde yaşıyor, israfın dibine vuruyor. Bu ülkelerin gariban müslüman halkı Sahabi gibi hesap sorabiliyormu? Hanımefendi nin çantası kaç para diyebiliyormu mesela?
  İslâm ülkeleri liderlerinin ortak özelliklerinden birisi de, ülkelerinde eğitime önem vermemeleri, eğitim seviyesini düşürmeleridir. Belki de eğitimli bir halkın rahatlarını bozacağını düşünüyorlar, belki de eğitimi pahalı bir yatırım olarak görüyorlar. Hâlbuki bugün bir Suriye'ye, Irak'a, Afganistan'a bakıldığında cahaletin maliyetinin paha biçilmez olduğu görülüyor.
  Bir Cami inşaatında tabelada ki yazı dikkatimi çekti "Kim Allah için bir ev inşa ederse, Allah'ta onun için Cennete bir ev yapar" yazıyordu. Ben Camileri ibadethaneler olarak görürüm bilirim. bütün canlıları Kâinatı Evreni doğal güzellikleri yaratana ev yapmak benim haddim değil, Koskoca Yaradan bunun için yaratılana muhtaç değil.  İbadethaneler ihtiyaç kadar yapılır, sıra insan yetiştirmeye de gelmelidir. "Her mahalleye yürüme mesafesinde camiler yapacağız" dedi Bakan, küçücük çocuklar sabahın köründe Okullara taşımalı olarak gidebiliyor. Ameliyat masasında kalbini düzeltip masadan kaldıracak, canına can katacak insanlar yetiştirilmeli halbuki. Doğal güzelliklere, insanlara, hayvanlara zarar vermeyen Okumuş insanlar yetiştirilmeli. Kutsal kitabın da ilk emri de budur işte.
  Bir İslam ülkesinde okumak isteyen çocuklara gençlere sürekli engeller çıkıyorsa, Okumak isteyen gençler sokaklarda kalmaya mahkûm bırakılıyorsa Dine kim zarar veriyor?
  Hakkı cehalete itiyorsanız, hesap soramaz hâle getiriyorsanız, Adaleti ayaklar altına alıyorsanız Dine zarar veren Ateistler mi dış güçler mi misyonerler mi?
  Kendimiz ve Ülkemiz adına öncelikli olan Bilime dayalı Çağdaş eğitim dir, soran sorgulayan aklı başında bireyler yetiştirmektir...