Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2021 yılında orman yangınlarına müdahale için açılan ihalede Türk Hava Kurumu'nun devre dışı bırakılmasına ve TCDD'nin sinyalizasyon işinin yabancılara yaptırılmasına tepki göstererek, "İktidarın yerli ve Milli anlayışı ihale açılana kadar" dedi.

Orman Bakanlığının orman yangınlarıyla havadan mücadele için açtığı ihaleye elinde hazır vaziyette 6 adet uçak bulunan Türk Hava Kurumunun katılamayacak olmasına sert tepki gösteren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Her fırsatta yerli ve milli olmaktan bahseden iktidar, işin ucu icraata gelince yerli ve milli kurumları devre dışı bırakıyorlar. Uçak kiralama ihale şartnamesi Türk Hava Kurumu giremeyecek şekilde düzenleniyor. Oysa THK bünyesinde yıllarca yurt içi ve yurtdışında yangınla mücadele etmiş uçaklar bulunuyor. Nedense bu uçaklar, hangarda çürümeye terk ediliyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl Rusya'dan kiralanan uçaklara günlük 350 bin TL ödendiğini belirten Çavuşoğlu, "Bu yıl da büyük ihtimalle gene Rus uçakları kiralanacak. Maliyeti ne olacak belli değil.Öte yandan yine İktidarın ‘yerli ve milli’ söylemi TCDD’de de sinyalizasyon sistemine takıldı. 4 bin 896 kilometrelik sinyalizasyon hattının 4 bin 893 kilometresi yabancı firmalara yaptırılmış. Bunun maliyetinin de sayıştay raporuna göre kilometre başına 130 bin ile 300 bin Euro arasında değiştiği anlaşılıyor. Vatandaş, pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan zorlu ekonomik şartlarda hayatta kalmaya çalışırken,vatandaşın parası yabancılara gitmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.