Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, mesleklerindeki artan yoğunluk ve geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin uygulanmaması nedeniyle önemli bir eyleme imza attı. Oda üyeleri, mesleklerindeki zorlukları ve iş yükünün artışını protesto etmek amacıyla 'Angaryaya Hayır' eylemi düzenledi.

İŞ YÜKÜ VE ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZ ZORLAŞTI

KONYA'DAN SARAYKÖY'DEKİ KAZI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ KONYA'DAN SARAYKÖY'DEKİ KAZI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ

Eyleme Mali Müşavirler Odası Başkanı Osman Erdemir, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Pamukkale Belediye başkan yardımcısı Himmet Yavaş, muhasebeci ve mali müşavirler katıldı. Eylemde konuşan Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Nuri Karakuş, meslektaşlarının iş yükünün arttığını ve çalışma koşullarının zorlaştığını belirtti. Karakuş, "Meslek mensupları olarak, son dönemde aldığımız beyan ve bildirimlerin içeriklerinin giderek karmaşık hale geldiğini gözlemliyoruz. Üstelik, bu yoğunluk geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin uygulanmamasıyla daha da artıyor. Gelişmiş ülkelerde çalışma koşullarının iyileştirilmesi için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi gibi tartışmalar yapılırken, biz mali müşavirler neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz." şeklinde konuştu.

SOSYAL YAŞAMLARIMIZ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Mali müşavirlerin iş yükünün artmasıyla birlikte iş ve yaşam dengesinin de olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Karakuş, "Meslektaşlarımız, insanların psikolojilerinin bozulmaması için gerekli olan iş ve yaşam dengesini kurmada zorlanıyor. Bu durumun, hem meslek mensuplarının hem de ailelerinin sosyal yaşamlarını olumsuz etkilediğini görüyoruz." dedi.

BAŞKAN ERDEMİR, "MALİ MÜŞAVİRLER EKONOMİMİZİN LOKOMOTİFLERİDİR"

Eylemde Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Osman Erdemir de meslektaşlarının yanında yer aldı. Erdemir, yaptığı açıklamada, "Mali müşavirlerimiz, ekonomimizin lokomotifleri arasında yer alıyor. Mesleklerini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorlar. Ancak, yaşadıkları sorunlar ve artan iş yükü, insanların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Bu eylemi destekliyor ve taleplerinin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DE PAYLAŞTILAR

Eylemde ayrıca çözüm önerileri de dile getirildi. Mali müşavirler, beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonunun şart olduğunu belirttiler. Ayrıca, vergi beyan dönem ve sürelerinin resmi tatil günleri dikkate alınarak düzenlenmesi talep edildi. KAMU KURUMLARINA ÇAĞRI YAPILDI Mali müşavirlerin eylemi sadece mesleklerindeki zorlukları dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda kamu kurumlarına da çağrıda bulundu. Meslek mensupları, elektronik uygulamalar aracılığıyla toplanan verilerin etkin bir şekilde sınıflandırılmasını ve yasal olarak veri talep eden kurumlarla paylaşılmasını talep etti.