M.G., uzun yıllardır boyunun kısa olmasının günlük yaşamında ve sosyal ilişkilerinde zorluklara yol açtığını belirterek, bu durumu düzeltmek amacıyla Özel Tekden Hastanesi’nin Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne başvurdu. Uzman doktorlar Prof. Dr. Mahmut Argün ve Op. Dr. Necip Özateş tarafından yapılan muayene ve değerlendirme sonucunda, hastanın femur ve tibia kemiklerinden toplamda 10 santimetreye kadar uzama sağlanabileceği kararlaştırıldı.

Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mahmut Argün, “Boy uzatma ameliyatları meşakkatli ve dikkat gerektiren süreçlerdir. Hastamızın sol bacağından femur ve tibia kemiklerini 5-6 santimetre arasında uzatmayı planladık. Ameliyat sonrası 10 gün içinde uzatma işlemlerine başlayacağız ve bu süreç yaklaşık 2 ay sürecek. Uzama tamamlandıktan sonra ise kemiklerin kaynaması için 2-3 aylık bir bekleme süresi var. Son aşamada ise implantlar 5-6 ay içinde çıkarılacak.” dedi.

Op. Dr. Necip Özateş ise, uzatma işleminin mekanik bir sistemle günlük 1 milimetre olarak yapıldığını ve bu esnada kemiklerin hem uzadığını hem de kaynadığını ifade etti. “İlk 4 hafta hastamızın ayağına yük vermemesi gerekiyor. Sonrasında ise koltuk değnekleri yardımıyla kontrollü olarak yürümeye başlayacak. Hastanın sabırlı olması önemli, çünkü süreç hassas ve özenle ilerliyor.” diye ekledi.

M.G.’nin tedavi süreci tamamlandığında, yaklaşık 10 santimetre daha uzun bir boya kavuşarak hem fiziksel hem de psikolojik açıdan yaşam kalitesinin artması bekleniyor.

Kısa boy takıntısından Denizli Tekden’de kurtuldu

Pil Yutma Vakası Denizli’de
Pil Yutma Vakası Denizli’de
İçeriği Görüntüle