Çocuklar bugünümüz ve geleceğimizdir. AKP zihniyeti bugünümüzü ve geleceğimizikaranlığa gömmek istiyor.
Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Aynızamanda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet biçimlerinden biridir ve çocuklarıneğitimini, sağlığını, sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini engeller. Çocuklarınözgürlüklerini kısıtlar.
AKP zihniyeti istismar vakalarının önünü açan politikalarını ilmek ilmek ördü. 4+4+4eğitim sistemine geçilerek kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilmelerininönü açıldı. Ülkemiz çocukları istismar edenlerin “cezasızlıkla” ödüllendirildiği bir
utanç
tablosuna dönüştürüldü. Kadını ikinci cinsiyet olarak gören zihniyet, çocukistismarında “rizadan” bahsetti.
Çocuğa yönelik cinsel istismar ile ilgili af ve istismar eden kişi ile evlilikiçin yasaldüzenlemeleri ısıtip isitip önümüze getiriyor.
21. yüzyılda dahi ülkemizde milyonlarca çocuk yasal haklarından mahrum bırakılıyor.
Yasal olarak çocuk evliliklerini meşru kılmak için her fırsatta adım atmaya çalışanAKP iktidarı, muhalefetin ve kadın örgütlerinin direnişi nedeniyle bu sapkın kanunuyasallaştıramıyor. Ama kendisine yakın çevrelerde yaşanan istismarların üzeriniörtüyor. Çocukların istismarcıları tarafından her gün istismar edilmesine gözyumuyor.
Bizler yaşanan bu skandallara sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Tarikatlarda, vakiflardave cemaatlerde gündeme gelen hiçbir istismar skandalinda susmadik!Susmayacağiz!
Çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan, laik ve demokratik bir ülke olduğumuzgerçeğini yok saymaya çalışan zihniyetin karşısında dimdik durduk, duracağız!
Çocuk istismarı suçtur! NOKTA.
Çocuklarımızı AKP zihniyetinin karanlığına teslim etmeyeceğiz. İktidarımızda, çocukistismarı ve kadına yönelik şiddetle ilgili özel mahkemeler kuracağız. Çocuğunrizasından bahsedeni bakanlıkla ödüllendiren, 'bir defadan bir şey çıkmaz' diyen,istismara uğrayan çocukları delil yetersizliği nedeniyle bir kez daha istismarauğratarak delil toplamaya zorlayan bu zihniyeti ilk seçimlerde sandığa gömeceğiz.
Geliyor Gelmekte Olan!
CUMHURIYET HALK PARTISI
DENIZLI IL KADIN KOLLARI BAŞKANI