​​Türkiye siyasetinin duyeni Adnan Keskin Denizliekspres’in genel yayın yönetmeni Kadriye Sözeri’nin hazırlayıp sunduğu Kent20 ve Denizliekspres’in ortak yayını olan Denizli’nin nabzı proğramına konuk oldu. Keskin, Denizli ve ülke gündemini değerlendirirken, 14 Mayıs günü yapılacak seçimle ilgili Sözeri’nin sorularını yanıtladı.

AMACIMIZA ULAŞMAK İÇİN, HEM CUMHURBAŞKANINA HEM DE MİLLETVEKİLİNE OY VERMEK GEREKİR

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Keskin, “ Kolay değil zor bir süreç yaşanıyor. İnsanlar cumhurbaşkanına oy verip, milletvekiline oy vermeyip amaçlarına ulaşabileceklerini sanıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda her şeyin değişeceğini sanıyorlar. Öyle olmaz, Cumhurbaşkanlığına da, milletvekilliğine de ittifaka vermek lazım ki, Kılıçdaroğlu başarılı olabilsin, demokrasiye ve parlamenter sisteme geçilebilsin. Sakın ola ki böyle bir hataya düşmeyin çünkü 360 milletvekili bulamazsanız parlementodan çıkması gereken yasaları çıkaramazsınız. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu düzeltimlerin çıkması için hem Cumhurbaşkanına hem de milletvekiline oy vermek gerekir” diye konuştu.

TEK ADAM REJİMİNE SON VERMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIIYIZ

Tek adam rejimine son vermek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini söyleyen Keskin,  “Şimdiye kadar şu sözleri duymaya o kadar çok alıştık ki, ‘Bir yerde yangın çıkıyor, bakan çıkıp diyor ki, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlar ile yangını söndürdük. Sağlık bakanı sağlıkla bir açıklama yaptı Cumhurbaşkanı sen kime sordun da bu açıklamayı yaptı’ dedi. Bunu gören insanlar da sanıyor ki cumhurbaşkanı Tanrının yardımcısı, tanrının iradesine gücüne sahip bir varlık sanıyor. Cumhurbaşkanını seçip milletvekilini seçmesem de neticeye gidebilirim gibi bir algı oluştu toplumda, bu Türkiye’deki uygulamanın getirdiği tortu. Cumhurbaşkanının keyfi davranışları, efemsi tavırları, insanların iradesini tutsak etme anlayışı, bu anlayış yanlış. Sayın cumhurbaşkanının uyguladığı siyaset dünyada yok. İnsanlarda sanıyor ki, yasalardan kaynaklanan bir güç. Siyaset anlayışının maço tavırlarla yönetilmesinden kaynaklanan bir anlayıştır bu” şeklinde ifadeler kullandı.

TÜRKİYE’NİN TARIM POLİTİKASI YOK!

Türkiye’nin tarım politikası uygulaması gerektiğini söyleyen Keskin, “Dünyadaki gelişmeleri takip etmesi gerekiyor. Vatandaşlar tarımda kullandığı üretim malzemelerini , zirai donanım aletlerini vitrinlerde seyrede hale geldiler. Gübre fiyatları, mazot fiyatları aldı başını gitti. Türk tarımı çöktü. Keza sanayide de öyle, şu an katma değer üreten bir sanayi yok. Tekstilde çalışanları yarısının sosyal güvencesi yok” dedi.

TÜRKİYE’DE HER ŞEYİ ARABESK YAŞIYORUZ

Keskin, “Şimdi Türkiye’de bir Togg rüzgarı esiyor. Sabah belediyenin önünden geçerken gençlere orada görücüye çıkmış bir Togg’un özelliklerini anlatıyorlardı gençlere, iyi de zaten Türkiye’de montaj sanayi vardı. Bu sanayi falan değil, rezalet, bu dışa tutsak olmak. Dünyada muazzam bir likidite bolluğu yaşandı. Dünya ekonomilerini ayakta tutacak yatırımlarla uğraşırken bizler Türkiye’de apartman diktik, arkasından imar affı çıkardık.  Sonrasında da 11 ilde meydana gelen depremde binlerce vatandaşımızı kara toprağa verdik. Türkiye’de her şeyi arabesk yaşıyoruz.” diye konuştu.

HESABI SORULUR BİRGÜN

Ülkede ekonomi batını söyleyen Keskin,  üretimin olmadığını belirterek, “Sanayi zaten bitik çünkü ithalata dayalı bir sanayi yapıyoruz. Masraf, müsriflik diz boyu, ‘Ben bakan oldum devlet bana bir araba, bir polis verdi ne tehlike yaşadım ne de korkularım oldu’ Bunlar yüzlerce araç, yüzlerce koruma ile dolaşıyorlar. Korku dağları aldı çünkü ama bunun hesabı sorulacak bir gün” dedi.

CUMHURİYET DEĞERLERİNE MUTLAKA DÖNMEMİZ LAZIM

Yeniden Cumhuriyet değerlerine kavuşmamız gerektiğini söyleyen Keskin, “Atatürk’ün kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Atatürk gibi bir adam bu dünyaya gelmedi daha, Winston Churchill, ‘Atatürk için yüzyılda gelen bir dahi’ demişti. Ne kadar doğru söylediğini görüyoruz şimdi” diye konuştu.

PANİK YOK! YÜZLERCE GENCİMİZ, HALKIMIZ SANDIKLARIN BEKÇİSİ OLACAK

Adnan Keskin’le yapılan program sonrası CHP Pamukkale İlçe başkanlığı tarafından zamanında YSK’ya verilmeyen sandık görevlileri ve yaşanan sandık krizi için Adnan Keskin, “Var olmakla, yok olmak arasında gittiğimiz 14 Mayıs seçimleri için yapılan hata affedilir bir hata değil kesinlikle, ancak halkımız rahat olsun sandıklarımızı korumak için yüzlerce gencimiz, halkımız ve Denizli barosu avukatlarımız görev başında olacaklar. ayrıca ittifak bileşenlerimiz sandıklara sahip çıkacaktır. Herkesin içi rahat olsun” dedi