Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantısında önemli kararları görüşmeler yapıldı. Seçim öncesinde Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun vaatleri arasında yer alan emekliye 5 bin TL, doğum yapan annelere ise 4 bin TL destek sağlanması kararı, oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti grubu, yardımın kapsamının genişletilmesini önerdi ancak bu talep reddedildi. Ayrıca, Horoz Kart ile yapılacak destek koşullarının belirlenmesi için Başkan Çavuşoğlu'na yetki verildi. Mayıs ayı ilk oturumu, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Geçen ay Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen yardımlar konusunda hazırlanan komisyon kararları da mecliste görüşüldü. Komisyon, Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği çerçevesinde emeklilere ve doğum yapanlara yardım yapılmasını önerdi. Komisyon raporu, CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi

Emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi kararlaştırıldı ancak yardımdan faydalanmak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Benzer şekilde, doğum yapan annelere de çeyrek altın tutarında 4 bin TL yardım yapılacak. Yardımlardan faydalanacak kişilerin belirli şartları taşıması gerekiyor.

Türk futbolunda görülmemiş kriz! Türk futbolunda görülmemiş kriz!

Komisyon kararının okunmasının ardından AK Parti sözcüsü Ali Değirmenci, emekli ikramiyesinin Çavuşoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer aldığını hatırlatarak, "Halka tüm emeklilere hükümetin verdiğinin iki katı ikramiye vereceğinizi vaat etmiştiniz. Halkımız bu sözünüzü tutmanızı bekliyor" dedi. Başkan Çavuşoğlu ise Değirmenci'ye, "Bize öyle büyük bir borç bıraktınız ki bu desteği bile yapmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı. Meclis ayrıca, belediyenin bütçe imkanları doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine Horoz Kart destek verilmesi kararını da aldı. Yardımlar, Büyükşehir Belediye Başkanının onayı ile şartları protokolle belirlenecek Horoz Karta yapılacak olan yüklemeler üzerinden yapılacak.

Editör: Bülent Öztürk