Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Can Yalçın, Tavas İlçe Başkanı Hasan Keçeci, İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Ali Kavallı, Tavas Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahbal ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Avdan Mahallesine giderek incelemelerde bulundular. Maden şirketinin yürütmeyi durdurmaya ilişkin açıklanması beklenen yargı kararını beklemeden çalışmalara başlamasını yargıya saygısızlık olarak nitelendiren Mustafa Can Yalçın, CHP örgütü olarak sürecin takipçisi olduklarını ve bölgede yaşayan vatandaşlara her türlü hukuki desteği vereceklerini söyledi.

BAYRAK DİKİP NÖBET TUTUYORLAR

Maden şirketinin tarlaya giden yollarını kapattığını ve yolu da kazmaya başladığını belirten mahalle sakinleri, yolun kapanmaması için yol kenarına bayrak dikerek nöbet tutmaya başladılar. Vatandaşların tarlasına gidebilmek için yolu kullanması gerektiğini ve kapatılması durumunda tarla sahiplerinin mağdur olacağını belirten Bekir Kocalar, “İş makinesinin yolun altına doğru kazmaya başladığını görünce bayrak getirdik ve diktik. Operatör bayrakları kaldırmamızı ve kendisine yolu kazması için emir verildiğini söyledi. Biz kazmaması için direndik. Jandarma çağırdık, yolun girişine moloz döktükleri için jandarma aracı da gelemedi. Durumu jandarmaya anlattık. Karakola gittik ve bu saate kadar karakolda kaldık. Jandarma da bize anlaşmamızı tavsiye ettiler. İstersem 10 milyon TL verebileceklerini söylediler. Yolun sağını solunu kazsınlar ama yola girmesinler” dedi.

YALÇIN: DANIŞTAY KARARI BEKLENMELİ

Zeytinliklerin ortasında açılan maden ocağının ileride telafisi olmayacak zararlara yol açacağını ve bölgede bulunan bir su kaynağının da yapılan kazı çalışmalarında tahrip edildiğini, bölgedeki yeraltı sularının süreçten zarar görerek kirleneceğini belirten CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Can Yalçın, köylülerin zeytinliklerine, tarlalarına gidebilmek için kullandıkları ve özel tapu içerisinde bulunmayan devlet yolunun, maden şirketince kazılarak kömür çıkartılmak istenmesinin hukuka aykırı olduğunu, kamu yararı ile bağdaşmadığını, haksız bir işgal teşkil ettiğini söyledi. Sözlerinin devamında Av. Mustafa Can Yalçın mahalle sakinlerine konuyla ilgili her türlü hukuki desteği vereceklerini ve süren hukuki sürecin takipçisi olduklarını ifade ederek, “Burada daha önce kurulmak istenen termik santral projesini iptal ettiren köylülerimiz bu sefer de madencilik faaliyetlerinin durdurulması için Danıştay’a dava açtılar. Danıştay’dan bir yürütmenin durdurulması veya aksi yönde bir karar çıkmadan şirket, hukuka saygısız bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Dün bulunduğumuz mevkide iki tarafın arasında bulunan yol işletme tarafından kapatılmak istenmiş, köylülerin direnişi sonucu durdurulabilmiştir. Köylülerin can güvenliği şirket tarafından tehdit edilmektedir. Devletin yol olarak tahsis ettiği bölge işletme tarafından haksız şekilde işgal edilmektedir. Bizler, çevrenin talan edilmesine, çevredeki zeytinlik alanların yok edilmesine karşı çıkıyoruz. Bölge halkı tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur ama burada ileride telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açılmaktadır. Yetkili mercileri bir an önce gerekeni yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgedeki incelemelerin ardından CHP heyeti, tarlasının kepçeler tarafından talan edilmesinin üzerine Tarla dönüşü kalp krizi geçirerek vefat eden köy sakini Veli Ata'nın eşi Ayşe Ata hanımefendiye taziye ziyaretinde bulundu.