ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE DESTEK ÖNERGESİNE AKP VE MHP'DEN RET!

Türkiye'nin en pahalı içme suyunu kullanan Denizli'de, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun esnaflar, engelli, şehit ve gazi ailelerine, düşük gelirli ailelere destek içeren önergesi Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin önceki gün yapılan toplantısında fahiş su fiyatları bir kez daha gündeme geldi. CHP grubunun verdiği önergede: Geliri olmayan üniversite öğrencilerinin kullandığı suyun ilk 5 metreküpünün Belediye tarafından karşılanması, sosyal yardım desteği alan abonelere 10 metreküpe kadar suyun ücretsiz olması, pandemisürecinden olumsuz etkilenen esnafların işyerlerinin kullandığı ilk 10 metreküplük suyun 12 ay boyunca belediyece karşılanması, engelli, şehit ve gazi ailelerine uygulanan indirimin en yüksek orana çıkarılması ve 10 metreküpe kadar belediyece karşılanması, geliri asgari ücretin altında kalan ve kirada oturan abonelere 10 metreküpe kadar suyun ücretsiz olması yer alıyordu.

CHP'Lİ BELEDİYELER ÖRNEK OLUYOR

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin derman belediyeciliği anlayışı ile pandemi sürecinde bir nebze olsun vatandaşa rahat nefes aldırabilmek için yaptığı çalışmaların halkın takdirini kazandığını ancak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisine getirilen önergelerin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Öncelikle Merkezefendi Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığı esnafa 1200 TL yardım projesini örnek alarak benzer bir proje başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki halkımızın yararına olan bu önergemiz dikkate alınsın ve kabul edilsin. Ancak 5 maddelik önergemiz, 'madde madde görüşülüp oylansın' talebimize rağmen gündeme alınmamış ve reddedilmiştir. Geliri olmayan ve kirada yaşayan düşük gelirli insanlarımıza, öğrencilerimize, şehit ve gazi ailelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Sosyal yardım belediyenin önde gelen görevlerinden birisidir. Denizli halkı Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyor ve her ay suya zam gelmeye devam ediyor. Bu konuyu sürekli Belediye Meclisi gündemine getirmemize rağmen mecliste çoğunluğu olan AKP ve MHP'li üyeler sürekli taleplerimizi reddediyorlar. Biz yılmadan halkımızın isteklerini gündeme taşımaya devam edeceğiz. Halkı görmezden gelenlere halkımız cevabı sandıkta verecektir" dedi.

İŞTE REDDEDİLEN O ÖNERGE

1-İlimizde öğrenim gören üniversite öğrencilerine destek olmak amacı ile öğrenci kimliği,ikematgahına ait kira sözleşmesi ve sgk ya kayıtlı herhangi bir çalışan olmadığını belgeleyen belgelerini ibraz etmek kaydı ile,kullandıkları suyun ilk 5 m3 nü Büyük şehir belediyemiz tarafından karşılanması.

2-Sosyal yardım desteği alan abonelere her ay ilk 10 m3 su bedeli ücretsiz olmalı bedelleri büyükşehir belediyemiz tarafından karşılanması.

3-Pandemi döneminde esnaflarımız çeşitli sebepler dolayısıyla çeşitli oranlarda zarara uğramıştır,Vergi mükellefi olan tüm esnaflarımızın vergi mükellifi olduğu iş yerine ait su faturalarının ilk 10 m3 bölümü 12 ay süreyle Büyük şehir belediyemizce karşılanması.Aynı esnafımız evinde kiracı olarak oturuyorsa kira sözleşmesini beyan etmesi halinde evindeki aboneliklerinde de ilk 10 m3 lük bölümü 12 ay süreyleBüyükşehir belediyemizce karşılanmalıdır.

4-Belediyemizce Engelli şehit ve gazi ailelerine ait olan su aboneliklerinde belli oranlarda indirim uygulanmaktadır,bu indirim oranını mevzuatınmüsade ettiği en yüksek orana çıkartılmalı ve bu ailelerin  ilk 10 m3 lük bölümünün ücretsiz verilerek bu bölümünün Büyükşehir belediyemizce karşılanması.

5-Geliri asgari ücret ve asgari ücretin altında kalan ve kirada oturan tüm tüm ailelerimize kira kontratlarını ibraz etmek kaydı ile bu abonelerimizin su ücretlerinin ilk 10 m3 lük bölümünün ücreti Büyük şehir belediyemizce karşılanması.