Enerji firmasından vatandaşlara gelen bir mesaj, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’u çileden çıkardı. Esnafa gelen mesajda 2 yıllık yapılan sözleşmenin feshedileceği yazıyordu. Bu mesaja büyük tepki gösteren Horzum, “Esnafı zor durumda bırakacak, ‘Ali kıran, baş kesen” tutum ve davranışlara son verin” dedi. 

Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum Enerji şirketinden esnafa gelen, 2 yıllık sözleşmenin iptal edileceği konusundaki mesaja sessiz kalmadı. Horzum, yayımladığı mesajda Enerji şirketlerine büyük tepki gösterdi. “Esnafı zora sokan, ‘Ali kıran, baş kesen’ tutum ve davranışlara son verin” diyen Horzum; “Elektrik Firmasının yaptığını esefle kınıyor, yetkilileri bu konuda göreve çağırıyorum” diye konuştu. 

BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK

Bu kışın çetin ve yaman geçeceğini söyleyen Horzum, “ Hatta fakir fukara kışı geçiremeyecek durumda. Zamlar arka arkasına hiç kesilmeden gelmeye devam ediyor. 2021 Ocak ayında asgari ücret 390 Dolar karşılığındayken, bugün ise 299 Dolar karşılığı. Yani Asgari Ücretlinin maaşı Dolar bazında yüzde 25 erimiş durumda. Hal böyle iken temel tüketim maddelerine, akaryakıta gelen zamlarsa ayrı bir dert” dedi

ENERJİ FİRMASININ ESNAFA GÖNDERDİĞİ MESAJ KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL

 Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, “En son dün birçok Elektrik abonesi halkımıza, esnafımıza elektrik firmasından mesaj geldi. Gelen mesajın ekran görüntüsünü sizlere sunuyorum. Bunun anlamı; Elektrik firması ile 2 yıllık sözleşme yapılır. Bu sözleşme ile fiyat belirlenir ve siz 2 yıl bu fiyattan kullanırsınız. Ancak gelen mesajla sözleşme Elektrik Firması tarafından tek taraflı olarak fes edilmiş ve yeni zamma hazır olun diyor. Elektriğe zam, akaryakıta zam, doğalgaza zam, kömürü zam, oduna zam, temel gıda maddelerine zam, yağa zam, tuza zam. ZAM üstüne ZAM… Onu anladık da Elektrik firmasından esnafa gelen tek taraflı sözleşmeyi iptal mesajı neyin nesi? Yahu siz, ‘Ali kıran, baş kesen misiniz?’ Vatandaş faturasını ödemekte zorluk çekerken esnafa gönderdiğiniz bu mesaj kabul edilir bir durum değil” şeklinde ifadeler kullandı

ELEKTRİK FİRMASINI EFESLE KINIYORUM

Horzum, “Hane gider kalemlerine durmadan zam gelirken, gelir kalemi sabit kalmakta, hatta her gün erimektedir. 
En son Elektrik Firmasının esnafa gönderdiği ve esnafın iyice zor duruma sokacak bu mesajı esefle kınıyor, yetkilileri bu konuda göreve çağırıyoruz. Fiyat artışına sebep olduklarını düşündükleri zincir marketlere uyguladıkları göstermelik tedbirleri acaba burada da uygulayacaklar mı? Yoksa gerçekten halkın dertleri için somut tedbir alacaklar mı?” dedi.

GEREKEN YAPILACAK MI?
 YOKSA HALK KADERİYLE BAŞ BAŞA MI BIRAKILACAK?
“Elektriğe gelen, gelecek zamlar için acaba bir girişimde bulunulacak mı?” diye soran Horzum, “Yapılması gereken aslında çok basit, ‘TRT payı ile Kayıp Kaçak Bedeli’ kaldırılır ve elektrik faturası düşürülür. Elektrik faturalarımızdan bu 2 kalem kaldırılsa halkımız rahat eder ve faturalarımız düşer. Yoksa halk her zamanki gibi kendi dertleriyle başbaşa bırakılır.