Denizli Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim okulundaki Atatürk posterleri ve İstiklal Marşı tablolarının geçici çalışan hizmetliler tarafından çöpe atılması sonucu bazı basın organlarında çıkan haberlerden sonra görevden alınmıştı. Müdür Özen ile ilgili gerek telefonla, gerek mesajla gerekse sosyal medyadan yağan destek, mesaj ve paylaşımlar sonucunda gerçek bir Atatütkçü olduğu öğrenildi.

Görev yaptığı Doğan Demircioğlu Emsan İlköretim Okulu’nun bahçesine  yaptırdığı büst ve yerde bulduğu yırtık bir bayrak ya da Atatürk resmini alıp yapıştırdığına kadar yapılan paylaşımlar Öz’ün gerçek bir Atatürkçü olduğunu ortaya çıkardı. 

Hakkında ilk haberi çıkaran haber sitesi bile Öz’ün gerçek bir Atatürkçü olduğunu kabul edip arka arkaya haberlerini yaptı.

BİZ MÜDÜRÜMÜZE KEFİLİZ

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Öz’ün göreve dönmesi için eylem yaptı. Yaptıkları eylemde, “Bir an önce adaletin tecelli edeceğini umarak yetkili mercilerden daha fazla mağduriyet olmaması açısından müdürümüzün göreve iadesini talep ediyoruz. Türk Eğitim Sen olarak Müdürümüzün Atatürkçülüğüne de ve Milliyetçiliğine de kefiliz” dediler.

Bütün bunların sonunda haksız yere görevden alınan Ruhi söz Denizli Valisi Ali Fuat Atik tarafından tekrar görevine iade edildi.

Sonunda hak yerini buldu.