Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pandemi döneminin uzamasıyla birlikte devletten beklediği destekleri bir türlü alamayan esnaf ve çiftçilerin iflas noktasına geldiğini, buna karşılık, her türlü teşvik ve vergi affından yararlanan Cengiz Holdingin yeni jet siparişi verdiğini belirterek, "18 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği durum maalesef bu" dedi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonunun, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını affettiğine dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "2006-2009 arası ortalama dolar kuru 1,40 Türk Lirasıydı. Bu hesapla Cengiz Holding’in affedilen 424,4 milyon liralık vergi borcu 303,1 milyon dolara karşılık geliyor. Bu tutarın bugünkü kurdan değeri 2 milyar 373 milyon lira. Rize'de İmar yasalarına aykırı şekilde 160 Milyon TL'ye mal edilen 5 yıldızlı otel için verilen teşvik ise yaklaşık 50 milyon TL. Ayrıca 2009’dan bu yana şirketin hangi vergi borçlarının silindiği ise ticari sır bahanesiyle kamuoyundan gizleniyor” ifadelerini kullandı.

Cengiz Holdingin borçlarını bir çırpıda silen, bütün önemli ihaleleri belli şirketlere veren iktidarın, bu zor günlerde esnaf ve çiftçiyi görmezden geldiğini iddia eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bir tarafta Cengiz İnşaat 47 milyon Dolarlık jet siparişi verebilirken, diğer tarafta dükkanını açamayan, açsa da zarar yazan esnafımız. Kredi borçları nedeniyle traktörlerine haciz gelen çiftçilerimiz. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durum bu. Vatandaşımız, işsizlikle kredi borçlarıyla boğuşurken, İmtiyazlı holdingin patronları vatandaşın parasıyla özel jete binecek. Bu kabul edilemez" dedi.