Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay; AKP Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde'nin Ayşe Özdemir hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Başkan Kocabay yaptığı basın açıklamasında; 

CHP Aydın İl Kongresinde kadına yönelik şiddet ve tacizi protesto etmek için tüm dünyada kabul gören Las Tesis dansı yaparak sözlerini okuyan Aydın Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir’e Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiştir. Demokratik bir hareket olan ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde de yapılan dans ve sözleriyle ilgili olarak ceza verilen tek ülke Türkiye olmuştur. 

Aydın Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin İl Kadın kolları başkanımız Ayşe Özdemir’e verilen ceza için Gereken Yapıldışeklindeki açıklamasını kınıyor ve tüm kadınlar adına utanç duyuyoruz. 

Duygu Göğde’in tutumu, Ak parti iktidarının demokrasiye, özgürlüğe ve kadına bakışını yansıtmaktadır. Kadınların değil kadına şiddet gösterenlerin yargılanması için susmayacağız, korkmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.   

Kadınları hedef gösterenler, sindirme, susturmaya çalışanlar şunu bilmelidir ki; biz kadınlar kazanılmış haklarımızdan, demokrasiden, özgürlükten ve eşit yaşam talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.  

Kadına yönelik şiddet; tüm kesimlerdeki kadınları ilgilendirir. Erkek egemen olan ülkemizde kadınların politik kimliklerinden sıyrılarak hep birlikte mücadele etmesi, duyarlı olup tepki göstermesi gerekir. 

Ak Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’den   kadına yönelik her türlü şiddete öncelikle kadın olarak bakmalı ve bu hassas konuda partili kimliğinden sıyrılarak evrensel mücadeleye katkı sağlamalıdır

.

CHP Aydın Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir’in yanındayız. Süreçte Başkanımız için gerçek adaletin tecelli etmesini bekliyoruz.