22 Kasım Diş Hakimleri Günü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diş hekimliğinin dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Günümüz pandemi şartlarında büyük zorlukları göğüsleyerek özveri ile görev yapan diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Gününü kutluyorum" dedi.

Diş Hekimliğinin dünyanın en eski, çağımızın en önemli ve saygın meslekleri anasında yer aldığını belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin temelinin 22 Kasım 1908'de atılması nedeniyle 22 Kasım Diş Hakimleri Günü olarak kabul edilmiştir. Ağız ve diş sağlığı, vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Ancak toplumun, pandemiyle birlikte ağız ve diş sağlığı hizmeti almakta sıkıntı yaşadığı gibi, meslek tanımları dışında filyasyonda görevlendirilen diş hekimlerinin yaşadığı sıkıntılar da artmış durumda" dedi.

Pandemi koşullarında özellikle kamuda yeterince ağız ve diş sağlığı hizmeti alınamadığını savunan Çavuşoğlu, "Bunun temel sebebi de içinde bulunduğumuz Kovid-19 salgını sırasında ağız ve diş sağlığı merkezlerinin hem fiziki kapasitesinin çalışma şartlarına uygun olmaması hem de bu merkezlerde çalışan diş hekimlerinin filyasyonda görevlendirilmiş olmaları aktif çalışmalarına engel oluyor" diye konuştu.

Özellikle kamuda görev yapan diş hekimlerinin zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Diş hekimlerinin bir kısmı filyasyonda görevlendirildiği için ağız ve diş sağlığı merkezlerinin iş yükü inanılmaz arttı. Özelde çalışan diş hekimlerinin de buna bağlı olarak iş yükü artıyor. Dövizde yaşanan oynamalar da diş hekimlerini etkiliyor. Diş hekimlerinin kullandığı malzemelerin çoğu dövize endeksli, bu da serbest çalışan hekimlerde ekonomik sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Diğer yandan koruyucu ekipmanların temini konusunda da sıkıntılar yaşandığı bilgisi alıyoruz. Halkın sağlığını korumak için ellerinden geleni yapan diş hekimlerimiz, kendi sağlıklarını da düşünmek zorunda. Bu zor şartlarda görev yapan tüm sağlık çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyor ve tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.