Engelliler günü, Birleşmiş Milletler'in aldığı kararla 3 Aralık 1992’de ilan edildi. O günden bugüne kadar engelli dostlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının kendilerine eşit ölçüde sağlanması amacıyla mücadelemizi devam ettiriyoruz. Lakin bunun, sadece Engelliler Günü'nde değil, her gün devamlılığını sağlamalıyız. Toplumun ayrılamaz bir parçası oldukları her bir vatandaşa aşılanmalı ki engelli dostlarımızın kendilerine karşı alışılmışın dışında hissetmelerini sağlamak gibi bir hataya düşmesinler. Zira hiç kimse alışılmışın dışında değildir! Bunun yanı sıra dostlarımızın hayatlarını da kolaylaştırmalıyız; yeterli çevre düzenlemeleri, tekerlekli sandalye için daha çok kullanışlı alanlar, asansörlerin daha uygun yapılması ve daha niceleri gibi. Engelli dostlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları tüketen değil de üreten bireyler haline getirmek için bu eksik düzenlemeleri en iyi şekilde tamamlamalıyız. 

Engelli bir insana acımak, onu aciz, işe yaramaz görmek, kendilerinden çok kendimize yapacağımız bir saygısızlık olacaktır. Çünkü unutmayınız, herkes bir engelli adayıdır! İnsan, doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık vb. gibi farklı sebeplerden dolayı da sonradan engelli hale gelebilir. 

Bizlerin en önemli vazifesi, "engelsiz"  insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırıp onların, "engelli" bireylerle birlikte dünyayı daha yaşanılabilir bir hale getirme çabasına girmelerini ve bir bütün olmalarını sağlamaktır. 

Tüm engelli ve engelli adayı dostlarımızın, yani sizlerin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz.