CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türkiye’deki uyuşturucu tehlikesine dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek “Kılıçdaroğlu'nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!” demişti.

KILIÇDAROĞLU: TEMİZ PARA GELİRSE KİRLİ PARA GİDER

Kılıçdaroğlu, dünyadaki güçlü teknolojik yatırımcıları ve fonları Türkiye'nin potansiyeliyle buluşturmak amacıyla bugün Londra'ya gideceğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler, THY’nin 1983 sefer sayılı uçağıyla saat 20.25’te İngiltere’ye hareket etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda “Kasım sonunu bekleyin” çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

* “Türkiye'ye hızla nefes aldırmak ve içinde bulunduğumuz bu derin krizden çıkmak için kendi özgücümüzün yanı sıra ‘temiz’ yabancı yatırıma ihtiyaç var. Dünyadaki güçlü teknolojik yatırımcıları ve fonları Türkiye'nin potansiyeliyle buluşturmak amacıyla bu akşam Londra'ya gidiyorum.

* Temiz para gelirse kirli para gider. Bu para hem halka iner, hem işsizliği bitirir, hem uyuşturucuyu sokaklarımızdan söküp atar. Sürüklendiğimiz kriz girdabının tek çözümü budur: Temiz yatırım, güçlü üretim. Bay Kemal'in Türkiye için çok büyük planları var, Kasım sonunu bekleyin.”

GENÇLER DE TEKNOLOJİ YATIRIMCILARIYLA TANIŞMAYA GİDİYOR

CHP Gençlik Kolları, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyareti öncesi fotoğraf paylaştı. CHP’nin Londra heyetinde Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Genel Sekreter Selin Sayek Böke de yer alıyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Başdanışmanı Gamze Kaya, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile Londra'ya, yeni nesil teknoloji yatırımcılarıyla tanışmaya biz gençler de gidiyoruz. Gençlere verdiği değer için çok teşekkür ederim” mesajı paylaştı.

BAĞIMSIZ YATIRIMCI FON TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Kılıçdaroğlu’nun 2-4 Kasım’da yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yatırımlarıyla dikkati çeken kurum ve kuruluşlar ile yeşil, doğa dostu dönüşümü de içine alan yatırımcı ağları ve önde gelen bağımsız yatırımcı fon temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görüşmelerinde, Türkiye’ye yönelik olası nitelikli yatırımları muhataplarıyla ve yatırım uzmanlarıyla değerlendirecek ve partisinin bakış açısını paylaşacak.

Kılıçdaroğlu'nun 5 Kasım'da yurda dönmesi bekleniyor.