DENİZLİ’nin İTHAL Milletvekilleri.2
İLHAN CİHANER
(CHP - 2011)

Denizli’de, 12 Haziran 2011 günü yapılan seçim öncesi en hareketli parti, milletvekili adaylarını belirlemek için önseçim yapan tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi idi. CHP, milletvekili aday sıralamasını, sadece delegelerin değil tüm üyelerinin oyları ile belirlemişti. 
Milletvekili aday sıralaması, tüm üyelerin oyları ile belirlendikten sonra, ikinci sıraya Denizli ile bir bağlantısı olmayan, Denizli’de herhangi bir nedenle hiç bulunmamış, İLHAN CİHANER yazıldı. 
Önseçimde ikinci sıraya gelmeye hak kazanan Melike Basmacı 3.sıraya, üçüncü sıradaki Adil Demir 4.sıraya gerilediler. 
Sonuçta, ön seçimi büyük bir heyecanla tamamlayan ve 3 milletvekili hayali kuran CHP, 2 milletvekili ile yetinmek zorunda kaldı.
Genel Merkez kararı ile milletvekili seçilmesi sağlanan İLHAN CİHANER, seçimden bir yıl sonra, 2012 yılında, avukatlık kaydını Denizli Barosu yerine, İstanbul Barosuna yaptırdı. Milletvekilliği süresince kendisini, Denizli’nin çarşısında pazarında, köyünde beldesinde, şurasında burasında görene pek rastlanmadı.

2011 yılında yapılan seçim sonucu, bu Milletvekilimiz dışında, Denizli’yi TBMM’de temsil eden diğer Milletvekillerimiz şu isimlerden oluşuyordu: 
Nihat ZEYBEKCİ, Mehmet YÜKSEL, Bilal UÇAR, Nurcan DALBUDAK, Adnan KESKİN, Emin Haluk AYHAN. 

Yarın: Denizli’nin İthal Milletvekili
HİLMİ DEVELİ 
(Demokratik Sol Parti -1995)

Hüsamettin Ataman.

IMG-20230411-WA0000