Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, kış aylarının gelmesi ile birlikte oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Başkan Kepenek bu doğrultuda 6 iş makinesi ve 10 personel kışa hazır olduklarını belirtti.

Havaların soğumasıyla birlikte ulaşımda aksama yaşanmaması için kar temizleme işleri kapsamında yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 10 personel, 6 iş makinesi kar kürüme ve tuz serici araçlar ile kış şartlarına hazır olduklarını ifade etti.

“200 ton tuz, 6 iş makinası, 10 personelle görevimizin başındayız”

Belediye olarak gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Başkan Kepenek konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

‘’İlçemizde olası kar yağışı sonucu yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı belediye olarak bu yılda 200 ton tuz stokumuz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilçemizde park bahçeleri ve mahalle aralarını temizlemek için küçük iş makinelerimizde kış şartlarına hazır hale getirdik. Bu yıl traktör üstü monteli yeni bir kar küreme ve tuzlama aracını da satın alarak Belediye araç parkurumuza kazandırdık. Belediye olarak bu yılda ilçe halkımızın sorunsuz bir kış geçirmesi için tüm ekiplerimiz hazır bir şekilde çalışıyoruz. Daha önceden söylediğimiz gibi karla mücadele ismini mücadele olarak koymadık, kar temizleme dedik. Çünkü kar berekettir. Memleketimizin ve bölgemizin kar yağışına ihtiyacı var. Bu vesileyle de inşallah tüm hemşehrilerimize bereketli bol yağışlı bir yıl diliyorum. Zor şartlarda çalışan personelimize de Allah kolaylık versin. Amacımız ilçemiz vatandaşının kışı sorunsuz bir şekilde geçirmesi için gerek ulaşım gerekse diğer çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir.’’