Denizli’nin Acıpayam ilçesinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, Karaismailler Mahallesi’ndeki cami ve park halindeki bir otomobilin kullanılmaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Olay, Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalle camisinde elektrik şebekesinde kısa devre sonucu yangın çıktı. Kısa sürede caminin içerisini saran alevler, çatıyı da etkisi altına aldı ve büyük paniğe yol açtı.
Vatandaşların müdahalesi ve 112 çağrısı
Yangına ilk olarak mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak alevlerin hızla büyümesi üzerine vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekipleri, yoğun duman ve alevler içinde camiye müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalıştı. Yangın sırasında caminin önünde park halinde bulunan bir otomobile de sıçrayan alevler, araçta ciddi hasara yol açtı. Yapılan müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alınırken, cami ve araç kullanılamaz hale geldi.
Hasar ve soruşturma
Yangın sonrası camide çatıda ve içeride ciddi maddi hasar oluştu. Araç da yangından büyük ölçüde etkilendi. Acıpayam Kaymakamlığı ve ilgili birimler, yangının nedenini netleştirmek için inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.
Yetkililerden uyarı
Yetkililer, özellikle cami ve kamu binalarındaki elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, benzer yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne zamanında bilgi verilmesinin yangınların büyümeden kontrol altına alınmasında kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.