Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ile birlikte kentte Haziran ayına ait asayiş verilerini açıkladı. Vali Coşkun, 2025 yılı Haziran ayında suç oranlarında geçen yılın aynı dönemine göre önemli düşüşler yaşandığını belirtirken, trafik denetimlerinde ise denetlenen araç sayısının arttığını, ceza uygulanan araç sayısının ise azaldığını ifade etti.

Vali Coşkun, “2025 Haziran ayında, 2024 Haziran ayına kıyasla kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 9,3, malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 29,3 oranında azalma oldu. Ayrıca, meydana gelen tüm asayiş olaylarının yüzde 95,1’i, kişilere yönelik suçların yüzde 96,9’u ve malvarlığına yönelik suçların yüzde 72,4’ü aydınlatıldı.” dedi.

655 Aranan Şahıs Yakalandı

Arama kararı bulunan 655 şahsın yakalanarak adli mercilere teslim edildiğini aktaran Vali Coşkun, bu şahıslar arasında hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, kasten öldürme, cinsel suçlar, terör, narkotik, kaçakçılık ve siber suçlardan çok sayıda kişinin yer aldığını bildirdi.

Rüşvet ve Organize Suç Operasyonu

Denizli’de rüşvet alan çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonlarda 7 kişi hakkında işlem yapılırken, 4 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda çok sayıda tapu, senet, sahte sözleşme, para ve dijital materyal ele geçirildi.

Kaçakçılık Operasyonlarında 72 Şüpheli Yakalandı

Silah, mühimmat, tarihi eser, tütün ve alkol kaçakçılığı başta olmak üzere 63 operasyonda 72 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda kaçak sigara, tütün, ilaç, etil alkol, tarihi eser ve kaçak av tüfeği gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Uyuşturucuya Karşı Sıkı Mücadele

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı nedeniyle 270 şahsa işlem yapıldığını açıklayan Vali Coşkun, operasyonlarda çok miktarda bonzai, esrar, ecstasy, kenevir, haşhaş, metamfetamin, eroin, kokain gibi maddeler ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca madde bağımlılığına karşı 3 bin 575 kişiye yönelik farkındalık eğitimleri düzenlendi.

Siber Suçlarla Etkin Mücadele

Haziran ayında siber devriye faaliyetleri sonucunda 168 şüpheliye işlem yapıldığı bilgisini veren Vali Coşkun, çevrimiçi çocuk istismarı ve bilişim suçlarına yönelik operasyonlarda çok sayıda kişinin yakalandığını ifade etti.

Trafik Denetimleri Artarken, Cezalar Azaldı

Vali Coşkun, Haziran ayında 195 bin 356 aracın trafik kontrol ve denetimlerinden geçirildiğini belirtirken, trafik ihlallerinde cezai işlem yapılan araç ve sürücü sayısının yüzde 23 azaldığını bildirdi. Ayrıca 1.838 araç trafikten men edildi, alkollü araç kullanan 562 sürücüye idari işlem yapıldı, 582 sürücü belgesine el konuldu.

Pil Yutma Vakası Denizli’de
Pil Yutma Vakası Denizli’de
İçeriği Görüntüle

Göçmen Denetimleri ve Sınır Dışı İşlemleri

Göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, Haziran ayında bin 358 yabancı uyruklu şahıs denetlenirken, 108 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Ayrıca göçmen kaçakçılığına karışan 1 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Denizli’de güvenlik güçleri, Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç öncülüğünde 7/24 güvenlik çalışmalarını sürdürüyor.