İÇKİLİ YERLERİN AÇILMASI VAADİNİZ YOKTU…

AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Değirmenci, konuyla ilgili tepkisini net bir şekilde ortaya koydu ve şu gerekçeleri sıraladı:

“Sayın Başkan, seçim vaatleriniz arasında içkili yerlerin açılması konusunda bir vaat bulunmuyor. Buna dayanarak bu kararı nasıl aldınız? Bu duruma itiraz ediyoruz. Örneğin, Servergazi’deki Değirmen Kafe mezarlığın yanında bulunmaktadır. Beyaz Kafe, spor tesisleriyle birlikte komplekstir. Kınıklı’daki yer ise Nezih Baltalı Sanat Merkezi, üniversite ve anfi tiyatronun yanındadır. İçki içme konusunda kimseye karışmak gibi bir tavrımız yok. Ancak içki içilen yerlerde ailelerin ve çocukların rahat edemeyeceğini düşünüyoruz. Kamuya ait yerlerin içkili mekanlara dönüştürülmesinden rahatsızlık duyuyoruz.”

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU, DERS VERİR NİTELİKTE BİR KONUŞMA YAPTI…

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Çavuşoğlu,”Vaatlerim arasında yaşam hakkına saygı duymak ve insanlara eşit davranmak gibi sözler bulunuyor. Eşitlik vaatlerimi her koşulda uygulayacağım” diyerek şöyle konuştu:

“Alkol izni konusunda, büyük bir polemiğin oluştuğunu görüyorum. Ancak kamusal hayatta birçok nokta bulunmaktadır. Bu noktalardan sadece üçü tartışılıyor. İnsanlarımızı sağ-sol, içki içen veya içmeyen diye ayırmadık. Özgür iradeye dayalı yaşam hakkına saygı duyduk. Alkol tüketimi bir irade meselesidir. Ancak alkol tüketimiyle ilgili sorunlar varsa, bu bireyin kendi sorumluluğundadır. Denizli 20 yılda uyuşturucu kullanımında üçüncü sıraya yükseldi. Bu, bir şeyi yasaklamanın çözüm getirmediğini gösteriyor. Alkol tüketimi yasaklanmış olmasına rağmen 12-13 yaşındaki çocukların uyuşturucu kullanmaya başlamış olduklarını görüyoruz. Bu, geldiğimiz noktayı gösteriyor. Hassasiyetlerimizi artırmalıyız. Benim gibi düşünenlerle, bizim gibi düşünmeyenlerin bir arada, barış ve mutluluk içinde yaşayabileceği bir şehir oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Denizli Büyükşehir Meclisi Tarihi Bir Konuşmaya Sahne Oldu…

YURTLARDA ÇOCUCUKLAR TECAVÜZE UĞRADIKLARINDA…

Başkan Çavuşoğlu konuşmasında, bugün gösterilen hassasiyetin 8-10 yaşındaki çocuklar yurtlarda tecavüze uğradıklarında da gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“ ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakana da aynı duyarlılığı gösterseydiniz. 7 yaşındaki çocukları yurtlarda istismar edenler alkollü değildi. Kadın cinayetlerine neden olanların büyük bir bölümü alkollü değildi. İçmek iradedir, içen adam kul katında ve tanrı katında hesabını verir… Burada asıl sorgulanması gereken şey, ahlaki sistemin çürümüşlüğüdür.”

KÖTÜLÜĞÜN ANASINI ARIYORSANIZ…

Başkan Çavuşoğlu, kötülüğün asıl nedenini ise şu şekilde dile getirdi:

“Kötülüğün asıl anası evine ekmek götüremediği, çocuğuna süt alamadığı için babaların, annelerin intiharlarına neden olan… Aldığı 16 bin liranın 10 bin lirasını kiraya verip hiçbir şeye yetişemeyen insanların ızdırap çekmesine neden olan mevcut ekonomik sistemdir” dedi.

1 MİLYON LİRALIK GAZBETON FATURASI VAR, AMA…

Başkan Çavuşoğlu, DESKİ’den 1 milyon liralık gazbeton faturası kesildiğini ama gazbetonun ortada olmadığını belirterek şu açıklamarda bulundu:

Denizli Büyükşehir Meclisi Tarihi Bir Konuşmaya Sahne Oldu… BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU/DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

“DESKİ’YE Gazbeton alındığına dair olarak 1 milyon liralık fatura kesilmiş ve ödeme ödeme yapılmış, ancak malzeme olarak gazbeton ortada yok. O sırada birileri inşaata başlamış. Ayrıca 500 bin liraya faaliyet raporu basıldı diye aktarılan paraların nereye harcandığı sorulmalıdır. Yetim hakkına tecavüz edilmeyen bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz. Ben kararımın arkasındayım. Ahlak, birkaç bardak içkiyle ölçülemez. Denizli’yi bir turizm merkezi haline getireceğiz ve şehri yasaklarla değil, açık ve özgür bir şekilde yöneteceğiz.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, “Benim abdestimden şüphem yok” dedi ve ayrıca AK Parti Grup Başkan Vekili Değirmenci’ye hitaben şunları da ekledi:

“15 yıl boyunca BELTAŞ’tan büyük miktarlarda paralar götürüldü. Siz de o dönemde bu koridorlarda bulunuyordunuz, başkan vekili olarak sorumluluklarınız vardı. Neredeydiniz?”

Başkan Çavuşoğlu’nun bu sözlerinin ardından, CHP’li meclis üyelerinin ve izleyicilerin bulunduğu sıralardan alkış sesleri duyuldu.

Komisyon kararı meclis oylamasına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda, Beyaz Kafe, Kınıklı Sosyal Tesisleri ve Gerzele Değirmen Kafe’nin içki tüketim ve satış izni, ret oylarına rağmen çoğunluk oyuyla kabul edildi.

16 yaşındaki genç kıza 4 kişi tarafından cinsel istismar! Erkek kıyafeti giydirip evine gönderdiler 16 yaşındaki genç kıza 4 kişi tarafından cinsel istismar! Erkek kıyafeti giydirip evine gönderdiler

Denizli Büyükşehir Meclisi Tarihi Bir Konuşmaya Sahne Oldu…

OTOPARKLAR DENİZLİSPOR’DAN ALINDI, SUYA YÜZDE 30 İNDİRİM YAPILDI…

Ayrıca, uzun yıllardır Denizlispor’a verilen otoparkların geri alındığına dair bir meclis kararı da alındı. Başkan Çavuşoğlu, “Bunun gayri resmi bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum. Evrak yok, kayıt yok. Bir karar alınıyor ve işlem tamamlanıyor. Ben belediye başkanıyım, Deli Dumrul değilim. Sabah kalkıp kafama göre belediyenin olanaklarını birilerine vermeye yetkim yoktur.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, su tarifesi indirimi oylandı ve 1. kademede yüzde 30, 2. kademede yüzde 10 indirim yapılmasına karar verildi.

Editör: Bülent Öztürk