LGS sonuçları açıklandı! LGS sonuçları MEB sorgulama ekranı... LGS sonuçları açıklandı! LGS sonuçları MEB sorgulama ekranı...

Eğitimci Fatma Öztürk ve psikolog Kemal Tuncer dün akşam canlı yayında bir araya gelerek çocuklarda davranış problemleri ve LGS sınavına girecek öğrenciler için ailelere ve öğrencilere önerilerde bulundular.

Yayında, son zamanlarda çocuklarda artan davranış problemlerine değinen Öztürk, bu problemlerin aile içi iletişim eksikliği, aşırı ekran kullanımı ve yetersiz disiplin gibi birçok faktörden kaynaklanabileceğini söyledi. Öztürk, ailelere çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmeleri, onlarla açık ve net bir şekilde iletişim kurmaları ve tutarlı bir disiplin uygulamaları gerektiğini tavsiye etti. Tuncer ise LGS sınavına girecek öğrencilere sınav stresini yönetmeleri, düzenli çalışma programları oluşturmaları ve bol bol soru çözmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Tuncer ayrıca, ailelerin bu süreçte çocuklarına destek olmalarının ve onları motive etmelerinin de önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Bülent Öztürk