CHP heyeti Denizli Acıpayam’da iki madencinin yaşamını yitirdiği, bir madencinin yaralandığı maden ocağında incelemelerde bulundu. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Bizim için en dikkat çekici konu, ne yazık ki, madenin daha iki ay önce iki kere denetimden geçmiş olması. Bu kazaların da hemen denetimler sonrası meydana geliyor olması da kafalarda soru işareti bırakıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çalışma ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ile CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’dan oluşan CHP heyeti Denizli Acıpayam’da iki madencinin yaşamını yitirdiği, bir madencinin yaralandığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MARIM AİLESİNİN ACI GÜNÜ MARIM AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Maden sahasında açıklamalarda bulunan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Özgür Özel’in talimatıyla genel başkan yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz ve Gamze Taşçıer ile beraber 14 Aralık’ta meydana gelen maden kazasının meydana geldiği krom madenindeyiz. Ne yazık ki iki vatandaşımızı, iki maden işçimizi kaybettik. Bölgede ihmal var mı, sıkıntı var mı? Bunları yerinde görmek için geldik ve görevli arkadaşlarla görüştük. Maalesef talihsiz bir kaza olmuş, bir işçimiz de yaralı olarak kurtulmuş kazada. Bizim için en dikkat çekici konu, ne yazık ki, madenin daha iki ay önce iki kere denetimden geçmiş olması. Bu kazaların da hemen denetimler sonrası meydana geliyor olması da kafalarda soru işareti bırakıyor. Bizler de CHP milletvekilleri olarak bu maden kazalarının, iş kazalarının kaza mı cinayet mi olduğunu tespiti ve takibini yapmak üzere bugün buraya geldik. Türkiye’deki bütün madenlerde ne yazık ki, çok zor bir meslek biliyoruz, fakat denetimlerin artması gerektiğini ve işi bilen insanların işin başında olması gerektiğini inancındayız. Ölümlerin sonucunda genellikle hatalar ölen kişilerde bulunuyor, en azından bu madenimizde bu şekilde olmaması için bizler de konunun takipçisi olacağız.”

VEFAT EDEN İŞÇİNİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

CHP Heyeti, madende yaşamını yitiren Mustafa Karahan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu ardından madenden yaralı olarak kurtarılan Rıfat Salman’ın ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletirken ailelerin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.