Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik öncülüğünde düzenlenen program, engelli bireylerin toplumsal yaşamda daha görünür olması ve sosyal hayata katılımlarının desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildi. Kültürel etkinlikler, farkındalık çalışmaları ve kurum ziyaretleriyle dolu geçen dört günlük sürede Denizli heyeti, 14. Evrensel Çocuk Film Festivali’ne de katılarak uluslararası kültür buluşmasına tanıklık etti.
Yalova Kent Meydanı’nda yeşil balonlar gökyüzüne bırakıldı
Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü programının ilk durağı Yalova Kent Meydanı oldu. Katılımcıların bir araya geldiği açılışta, engelli bireylerin sunduğu dans gösterisi ilgiyle izlendi. Serebral palsi farkındalığının simgesi olan yeşil balonların gökyüzüne bırakıldığı etkinlikte, engelli bireylerin toplumsal yaşama eşit katılımının önemi vurgulandı.
Açılışın ardından Uluslararası Sergi’nin kapıları ziyaretçilere açıldı. Programlara Yalova Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Taha Kürşat Sezen, Engelli Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İsa Tekpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soyugüzel, Güney Kore Seul Büyükşehir Belediye Başkanı Kim Mi-kyung, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bolat, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner ve UKFF Festival Direktörü Rowena Tuzcuoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

-
Evrensel Çocuk Film Festivali’nde kültürlerarası sanat buluşması
Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen festival programı; Çek Cumhuriyeti, Norveç ve Bosna-Hersek’ten gelen animasyon ve kısa film gösterimlerine ev sahipliği yaptı. Çocukların sanatla buluşmasını sağlayan etkinliklerde, film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları da düzenlendi. Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirilen Gala Açılış Töreni’nde "Lar is LOL" filminin ilk gösterimi yapılırken, Festival Direktörü Rowena Tuzcuoğlu organizasyona katkı sunan temsilcilere teşekkür etti.
88 ve 85 yaşındaki üyeler de geziye katıldı
Denizli heyetinin Yalova ziyaretinde kuşaklar arası dayanışma örneği sergilendi. Geziye katılan en yaşlı üyeler olan 88 yaşındaki Şefika Ünal ile 85 yaşındaki Nuray Özkul, ilerleyen yaşlarına rağmen dört günlük program boyunca aktif yer aldı. İki üyenin katılımı, sosyal hayata katılımın ve birlikte hareket etme kültürünün yaş sınırı tanımadığını bir kez daha gösterdi.
Protokol ziyaretleri ve Denizli el dokuması hediyeler
Festival etkinliklerinin yanı sıra Yalova’daki kurumlarla da temaslarda bulunan dernek heyeti; İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soyugüzel ile bir araya geldi. Heyet ayrıca Yalova Belediye Meclisi toplantısına katılarak yerel yönetim çalışmalarını takip etti. Dernek Başkanı Nesrin Akbeyik, temasları sırasında Denizli’nin kent simgesi olan horoz figürlü özel el dokuması ürünleri protokol üyelerine ve konuklara hediye ederek kentin dokumacılık kültürünü tanıttı.
Yalova programına katılan isimler
Dört günlük programa Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Dernek Başkanı Nesrin Akbeyik öncülüğünde; Akile Dumlupınar, Habibe Bıyıkoğlu, Nuray Özkul, Şefika Ünal, Ayşe Şensöz, Emine Özmen, Ahmet Faruk Özdemir, Merve Nur Bıyıkoğlu ve Merve Dumlupınar katıldı.






