Denizli’nin Buldan ilçesinde, kalitesiyle alıcıların gözdesi olan tütünlerde yoğun mesai devam ediyor. Özellikle Türlübey Mahallesi’nde yetiştirilen tütünler, hasadın tamamlanmasının ardından üreticiler tarafından kolilere basılmaya başlandı. Yaklaşık 11 ay süren zorlu üretim sürecinin ardından üreticiler, emeklerinin karşılığını almak için tüccarların yolunu gözlüyor.

Buldan merkez ve mahallelerinde toplam 12 bin 750 dekar alanda 583 üretici tarafından yapılan tütün yetiştiriciliğinde, dekarda ortalama 90 kilogram verim elde edildi. Randıman ve kaliteye göre bu yıl tütün fiyatlarının 200 ila 305 lira arasında değişmesi bekleniyor.

“Tüccarlar Türlübey tütününü iyi bilir”

Türlübey Mahallesi’nde uzun yıllardır tütün üretimi yapan Nihat Karataş, üretim sürecinin büyük emek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Ocak ayında tütün fidelerini ocak dediğimiz alanlara dikeriz. Nisan ayının yirmisine kadar büyütürüz. Mayıs ve Haziran’da tütünleri kırmaya başlarız. Dipten başlar, anası ve ucu dediğimiz yaprakları toplarız. Yaprakları eleklere serip kuruturuz. Kasım ve Aralık aylarında ise suyla tavlayarak karton kolilere basarız. Şu an tütünlerimiz hazır, tüccarları bekliyoruz. Randıman verilecek, kilosuna ve kalitesine göre fiyat belirlenecek.”

Hasadı tamalanan tütünler satış için hazırlanıyor

Bu yıl verimin oldukça iyi olduğunu vurgulayan Karataş, “Türlübey’in tütünü çok güzel yetişir. Tüccarlar malımızı iyi bilir. İnşallah bu sene de fiyatlar iyi olur ve alın terimizin karşılığını alırız” dedi.

Cinkaya AVM’ye Uygun Fiyat İlgisi
Cinkaya AVM’ye Uygun Fiyat İlgisi
İçeriği Görüntüle

Buldan tütünü, aroması ve randımanıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da piyasada ilgi görmesi beklenen ürünler arasında yer alıyor.