Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık bu sabah Gazeteciler Cemiyetinde Denizlili basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Tatık, perşembe günü başlayıp dört gün sürecek olan festival hakkında bilgi verdi.

Festival programı paylaşan Tatık,

14 Ağustos Perşembe

18.30 kaymakamlık önünden yürüyüş

19.15 protokol konuşmaları

Coğrafi İşaretli Kale Biberi Festivalde Göz Kamaştırdı
Coğrafi İşaretli Kale Biberi Festivalde Göz Kamaştırdı
İçeriği Görüntüle

21.00 halk oyunları ve solo gösteriler

15 Ağustos Cuma

21.00 İrem Derici Konseri

16 Ağustos Cumartesi

19.00 Reymen konseri

17 Ağustos Pazar

17.00 yanık yoğurt ve kavun yarışması

21.00 Koray Avcı Konseri

Başkan Tatık konuşmalarına,

Festival Hazırlıkları
Geçen yıl belediye bütçesinden harcama yapmadan gerçekleştirdikleri festivalin bu yıl da aynı şekilde hazırlandığını belirten Tatık, “Festivallerin amacı yörenin tanıtımıdır” dedi. Tavas zeybeğinin tanıtımı için İrem Derici, Reynmen, Koray Avcı gibi sanatçıların sahne alacağını söyledi.

Tavas’ın Önemi
Tavas’ın stratejik konumuna dikkat çeken Başkan Tatık, ilçenin geçmişte Kurtuluş Savaşı’nda düzenlenen tek ilçe mitingine ev sahipliği yaptığını vurguladı. “Tavas çok önemli bir coğrafya, bir gün vize uygulanırsa gümrük kapısı olur” ifadelerini kullandı.

Halka Hizmet Vurgusu
Bütçenin belediye bütçesinden ayrılmadığını stand gelirleri ile yapıldığını belirten Tatık, “Biz de halka hizmet etmekle mükellefiz. Bu bilinçle çalışıyorum” dedi.