Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak. YSK'nın verdiği kararla; bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek. Batı illerinde ise 08.00 itibariyle başlayan oy verme süreci 17.00 itibariyle sona erecek.

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

İşte dakika dakika gelişmeler..

09.46 - YSK Başkanı Ahmet Yener'den açıklama

"Tüm il, ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgileri aldık. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz. Şu anda ben de oy kullanmaya gidiyorum."

09.12 - Bakan Yumaklı, oyunu kullandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Çankaya Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı:

"Bütün vatandaşlarımızın huzur içerisinde bir seçim süreci geçireceğine inanıyorum. İnşallah yine yüksek bir katılım oranıyla milletimiz iradesini sandığa yansıtacaktır."

08.30 - Oy pusulaları yoğunluğa neden oldu

Seçmenler, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için oy kullanıyor. Seçimde dört farklı oy pusulasının kullanılması, oy verme işlemlerinin yapıldığı sınıfların kapısında uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu

Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Başkan Arslan’ı tebrik etti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci, Başkan Arslan’ı tebrik etti

08.00 - Yurt genelinde oy verme işlemi başladı

Doğu illerinin ardından batı illerinde de oy verme süreci başladı

07.00 - Doğu illerinde oy verme işlemi başladı

YSK'nın verdiği kararla; bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek. Buna göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi başladı

Sandık yemini ederek göreve başladılar

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

06.38 - İstanbul'da oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi

İstanbul'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanmaya saatler kala oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi.

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başlamadan önce görevliler, oy pusulalarını seçim kurullarından sabahın erken saatlerinde aldı. Oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirilmeye başlandı.