24 KASIM BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Kıran kırana yarışı İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Kıran kırana yarışı İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı

İlhan, mesajında eğitim emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının zamanla gasp edildiğine dikkat çekerek, "Bu anlamlı gün sıradan bir kutlama gününden ziyade; eğitim emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme geldiği, birlik, dayanışma ve mücadele günüdür" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZ AÇLIK SINIRINDA MAAŞLARLA ÇALIŞMAYA MAHKUM EDİLDİ

Eğitimcilerin haklarına yönelik yaşanan sorunları vurgulayan İlhan, "Maalesef eğitimcilerimizin hakları AKP iktidarında ne yazık ki yavaş yavaş gasp edildi” dedi. Sözleşmeli çalıştırmaların arttığına ve iş güvencelerinin ortadan kaldırıldığına dikkat çeken İlhan, kadrolu öğretmenlerin dahi açlık sınırının altında maaşlarla çalışmaya mahkum edildiğini belirtti.

AKP DÖNEMİNDE ÖĞRETMENLERİMİZE VERİLEN HİÇBİR SÖZ YERİNE GETİRİLMEDİ

İlhan, 24 Kasım'ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarih olarak kutlandığını hatırlatarak, "Bugün, umut tacirliğinden, geleceğimizin teminatını emanet ettiğimiz öğretmenlerimize de nasibini aldı. 20 yılda AKP hükümeti tarafından eğitim emekçilerine verilen hemen hemen hiçbir söz yerine getirilmedi" şeklinde konuştu.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAR, ŞÜKRANLARIMI SUNARIM

İlhan, mesajının sonunda, "Tüm zorluklara rağmen Atatürk'ün, 'Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' veciz sözünde vücut bulduğu gibi, bugün ülkemizin yaşadığı her türlü sorunu çözecek ve ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller yine öğretmenlerin eseri olacaktır. Geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı bu kutsal mesleği icra etmekte olan, Türkiye’nin her köşesinde görev almaya hazır vaziyette atama bekleyen ve öğretmenlik yapma hayalleriyle öğrenciliğine devam eden tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadeleriyle öğretmenlere şükranlarını sundu.

Editör: Bülent Öztürk