CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, gündemde yaşanan konulara değinmek üzere Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına CHP Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt, CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak, CHP Merkezefendi Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı. İsrail ve Filistin arasında gerçekleşen savaşta hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, “Bu yıllardır süren ülkelerin kendi yanlış politikalarından kaynaklı bir sürecin uzantısıdır. Yine maalesef insan hayatının hiçe sayıldığı, katliamların devam ettiği, emperyalist güçlerin sürekli silah satmak ve Ortadoğu bölgesinde bu huzursuzluğu devam ettirerek kendi menfaatlerini düşünmelerinden başka hiçbir şey değildir. Irak’tan başladı, sonra Suriye daha sonra adına Arap Baharı dediler, onlarca yıldır kendi topraklarında huzur içinde yaşayan birçok ülkeyi maalesef birkaç diktatörün eline teslim ettiler. Şimdi Suriye, Filistin, Lübnan ve İran üzerinden bu karışıklığı iyice detaylandırıp bizim dış politika hafızamızı yok eden mevcut iktidar yüzünden bu Ortadoğu bataklığına bizi çekecekler diye düşünüyoruz” diye ekledi.

“En büyük sıkıntımız Mülakat”


Kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılmadığı ve liyakatlı bir şekilde yürütülmediğini belirten İlhan, “Yöneticilerin en tepesinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla seçim sürecinde mülakatı kaldıracağım diyorsun, sonra Bakan diyor ki biz yine mülakat yapacağız. Ben kendi Bakanlığımda kiminle çalışacağımı görme hakkına sahibim diyor. Zaten sınav yapıyorsunuz o sınavda barem koyuyorsun onun üstüne geçenleri atama konusunda karar almışken, neden tekrar mülakat yapma gereğine ihtiyaç duyuyorsunuz. Orada liyakattan uzaklaştırma varlığını niçin inkar ediyorsun. O görevliler yargıda görev alırken de mülakatla geldiler. 9 kez yazılı sınavda en üst 10 dereceden puan aldığını bildiğim kişiler hakim-savcı olamadı. Yazılı sınavdan 54 alıp, mülakattan geçip hakim, savcı olanlar var. Bizim de en büyük sıkıntımız budur” dedi.

“İlkokullara mescit yerine öğrencilerin beslenme ihtiyacını karşılayın!”

İlkokul öğrencilerinin okullarda sağlıklı beslenemediklerini belirten İlhan, “Öğrencilerimize bir öğün yemeği, temiz suyu veremediğimiz ilköğretim ve ortaöğretim çocuklarının olduğu okullara mescit yapılıyor. Herkesin inancı kendisine ama o bilince ulaştıktan sonra olması lazımdır. Okula mescit yapıp trilyonlarca lira para harcamak yerine önce o çocuğun sağlıklı zihinsel, fiziksel gelişimi için beslenme konusunda çaba sarf edilmesi gerekir. Maalesef bizi yönetenler sağlıklı yemek yemesine, su içmesine engel olup o çocukları istedikleri gibi yetiştirmek istiyorlar. Gelecek nesillerimizi kendilerine adına şekillendirmeleri için gidip orada mescit yapıp trilyonlarca para harcıyorlar. Keşke Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, milyarlarca lirasının aylık faizini Milli Eğitim’e bağışlasa da o çocuklar sağlıklı bir şeyler yese, içse diyoruz” ifadelerini kullandı.
 

“Emeklilerimiz ile dalga geçiliyor”

Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira verilme konusunda değinen İlhan,  “Sadaka kültürüne maalesef yakın bir miktarla ömrünü ülke için harcamış, aslında hayatının en rahat dönemlerini geçirme hakkına sahip olan insanlara özellikle belirterek 5 bin lira veriyorlar, onu da çalışan emekliye vermiyorlar. İnsanlar emekli olduktan sonra ihtiyacı olmasa neden gidip çalışsın? Çalıştığı için aslında ihtiyaçlarını gideremediği insanları bundan uzak tutmak çok saçmadır. Enflasyon oranlarının belli olduğu yerde bu insanları buna neden mahkum ediliyor diye soruyorum” dedi.

“Derman belediyecilik anlayışını yaymak istiyoruz”
Vatandaşların sıkıntılarını iktidar olmakla çözeceklerini belirten İlhan, şöyle devam etti: “CHP Merkezefendi ilçe örgütü olarak vatandaşların bize yansıttıklarını İl ve Genel Merkez üzerinde çalışıp çözüm üretmeye çalışıyoruz. Seçim sürecinde de bunları yapmaya çalıştık. Bunların çözümü iktidar olmakla çözülecektir. İktidar olamadığımız sürece bu çözümleri pratiğe dönüştüremeyeceğiz. Kurultay sürecinden sonra daha da hızlanacak olan yerel seçim sürecidir. Biz CHP olarak doğru insanları vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. CHP’nin derman belediyecilik anlayışını tüm Türkiye’ye yayma düşüncesindeyiz. Biz Denizli halkı başta olmak üzere tüm Türkiye’nin kendi yerel yöneticisini seçerken tabanda bu birliktelikleri sağlayacağına inanıyoruz. O yüzden ittifakların olacağına ya da olmayacağına takılmıyoruz. Vatandaş ittifakları oluşturan kişilerdir ve vatandaş da buna hazırdır, kendine yakışan yöneticileri seçeceğine inanıyoruz” cümlelerini kullandı.

“CHP Denizli olarak değişim diyoruz”

Denizli İlçe Örgütleri ve İl Örgütü olarak Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsıyla ilgili ve çalışma temposuyla ilgili ve bu süreçte hak, adalet mücadelesiyle ilgili hiçbir endişemiz olmadı. Bütün çalışmalarında da yanında olduk. Son seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin üyelerinin kurullarının çabasını gördük. Merkezefendi olarak, Türkiye ortalamasının çok üstünde ve bir önceki seçime nazaran daha fazla oy aldık. Bütün bu gayretli çalışmalarımıza rağmen sonuç alınamamasından dolayı bir değişime ihtiyacımız olduğunu uzun süreli görüşmelerle kararlaştırdık. 19 İlçe Başkanımızla görüşmeler sonucunda değişim olması kararına vardık. Bu konuda da duruşun net olması gerektiğine inanan bir siyasetçi olarak eğmeden, bükmeden kimseye de saygısızlık yapmadan Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ederek bir karar oluşturduk. Bu karara da imzalarımızı atıp arkasında durduğumuzu sizlerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.