CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Müjdat İlhan, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan adayı Ekrem Başer ve Osman Zolan hakkında sert açıklamalarda bulundu. İlhan, yaptığı açıklamada, "Vakit icraat vakti diye yola çıkan Merkezefendi AKP belediye başkan adayı Ekrem Başer, aynen abileri Osman Zolan ve Nihat Zeybekçi gibi ilk icraat olarak hukuk tanımazlığını gösterdi" ifadelerini kullandı.
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Müjdat İlhan, Erkrem Başer'in belediye otobüs duraklarına ve hatta belediye otobüslerinin içlerine, seçim kurulunun belirlediği reklam panolarının dışında pano yaptırarak bu panolara seçim kanununa aykırı olarak afişlerini astıklarını belirterek, "Zaten onlardan beklenen icraat da hukuk tanımazlıktı, bunu hemen gösterdiler, bizi şaşırtmadılar" şeklinde konuştu.

E K R E M2

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı İlhan, konuyla ilgili olarak ilçe ve il seçim kurullarına yaptıkları itirazların sonuçsuz kaldığını belirterek, “En son Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığımız itiraza  YSK'nın verdiği karar da kanuna aykırıdır. Bu karar kesin karar olduğu için başka bir başvuru şansımız da kalmamıştır. Verdikleri karar, kanunsuz ve hukuk dışıdır. YSK İktidar partisi lehine kanun ve hukuk tanımadan yaptıkları her türlü haksızlığa göz yummaktadır. Merkezefendi İlçe Başkanınızın gelip toplantı halinde olan Seçim Kuruluna ve Kurul hakimine yaptığı terbiyesizliği bir hukukçuya yakışmayacak saygısızlıkları da biliyor ve ‘Not’ ediyoruz” dedi.

E K R E M1

Başkan İlhan, "Sizi reklam panoları ve duvar resimleri de kurtaramayacak. Devletin ve belediyelerin imkanları ile yaptıklarınız diyor ya reisiniz, not ediliyor bilesiniz. 
 Şunu da kimse unutmasın, yargı üzerinde oluşturulan baskıları, toplum üzerinde oluşturulan baskıları ve kısacası tüm kanunsuzlukları 31 Mart Günü vatandaşların oyları sona erdirecektir. 31 Mart Günü CHP Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan tekrar kazandığında ve Bülent Nuri Çavuşoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda  tüm kanunsuz ve hukuksuz davranışlarınıza  halkımız gerçek cevaplarını vereceklerdir” diye konuştu.

E K R E M3