Denizli’nin Honaz ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Honaz Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, gün boyu süren coşku ve anlamlı anlarla hafızalara kazındı. Çocuklara özel hazırlanan programlarda eğlenceli aktiviteler, oyun alanları ve çeşitli gösterilerle bayramın ruhu doyasıya yaşandı.

Etkinlikler, sadece eğlenceyle sınırlı kalmadı; aynı zamanda yürekleri burkan anlamlı bir anmaya da sahne oldu. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in katılımıyla gerçekleştirilen törende, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan okul saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan öğrenciler unutulmadı. Yüzlerce balon, hayatını kaybeden çocukların anısına gökyüzüne bırakıldı.
Balonların gökyüzüne yükseldiği anlarda duygu dolu anlar yaşanırken, etkinliğe katılan vatandaşlar ve çocuklar da bu anlamlı anmaya ortak oldu. Hem coşku hem de hüzün bir arada yaşandı.
“Çocuklarımızın Mutluluğu Her Şeyden Kıymetli”
23 Nisan etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, çocukların güvenliğinin ve mutluluğunun her şeyden önce geldiğini vurguladı. Başkan Kepenek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine İlçe Kaymakamımız Vahit Yılmaz ve ilçe protokolümüzle birlikte katıldık. Geleceğimizin ışığı olan çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde, onların yüzündeki tebessüm her şeyden kıymetli. Yaşanan acıların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Honaz’da düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri, hem çocukların neşesi hem de gerçekleştirilen anlamlı anma ile katılımcıların hafızasında derin iz bıraktı.





