Türkiye, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na geçtiğimiz hafta isabet eden kurşunları konuşurken, bu sabah CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde dikkat çeken bir olay yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu binanın önünde 6-7 el ateş edildiğini duyurdu.

Binaya isabet eden mermi olmadığı öğrenilirken ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Olay Yeri İnceleme ekipleri çevreden boş kovan topladı.

Kaftancıoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

* 06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

* Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir.

* İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahallinde boş kovanlar bulunmuştur.

* Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır.”

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’DE BU TÜR OLAYLAR BİR DAHA OLMAYACAK

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’la yaptığı görüme sonrası CHP’ye yönelik saldırı ile ilgili soruya yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Hiç kimse merak etmesin hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye huzuru getireceğiz, baharı getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Bu tür olayları yaratanlar da yakalanıp süratle yargılanacaklar. Hiç kimse üzülmesin, biz üzülmüyoruz. Tabi böyle bir olayın olmaması en büyük arzularımızdan birisi. Bu tür olaylar bir daha olmayacak Türkiye’de.” diye konuştu

“TEHDİT ALMIYORDUK AMA ŞAŞIRMADIK

İl binası önünde olaya ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu “İYİ Parti’ye yapılan saldırı sonrası böyle bir saldırı öngörmedik ama olması bizi şaşırtmadı” dedi.

Kaftancıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“İl başkanlığımıza saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. İyi Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk, nitekim şaşırmadık da.

Bu kesin il binası mıdır değil midir cevabını vermesi gereken ben değilim. En az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını.

Bir hafta önce İyi Parti il binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler bir bekçi değilse umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir.

Bir hafta içinde İstanbul'da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, ben de Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum ki dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.”

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik olduğundan şüphelenilen silahlı saldırıyla ilgili bilgi paylaştı. Savcılıktan yapılan açıklamada “TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor.” denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: İKİ ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur.

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; Tem Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9mm çapında (2) adet kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir.”

“İSTANBUL VALİSİYLE GÖRÜŞTÜM”

Konu hakkında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile  görüştüğünü belirten Kaftancıoğlu, “Olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler ve çok kısa sürede olayı aydınlattıktan sonra bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Bizler de gelen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Kaftancıoğlu, saldırı olduğu saatlerde Ankara'da olduğunu ifade ederek, “Sabaha karşı emniyet güçlerinin il başkanlığımıza bilgi vermesiyle birlikte hemen karayoluyla İstanbul'a doğru yola çıktım. O esnadan itibaren sayın genel başkanımızla sürekli iletişim halindeyiz ve kendisine an be an bilgi veriyoruz.” dedi.

İYİ PARTİ'DEN ZİYARET

Öte yandan saldırının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gelerek Kaftancıoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN KUTUPLAŞTIRICI DİLİ”

Olayla sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel iktidarın kutuplaştırıcı diline dikkat çekti. Özel paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz.”

“DÜN İYİ PARTİ, BUGÜN CHP…”

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da yaşanan olaya tepki gösterdi. Kavuncu Twitter hesabından yayınladığı mesajda “Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak.” dedi

“PROVOKASYONLARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de saldırıyı sosyal medya hesabından kınadı. İnce mesajında “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP’li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: BU OLAY DİKKATLE İRDELENMELİDİR

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde havaya ateş açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Zorlu, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

*Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen silahlı saldırı haberinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir.

*30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir. Ülkemizin huzur ve sükuneti için olayın bir an önce aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyoruz.