Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Mahmud Güngör ve kurul üyeleri katıldı. Toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi ve alınması gereken tedbirler ile kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik kararlar alındı.

Denizli’de bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Emekli Emniyet Müdürü Spor Yaparken Hayatını Kaybetti
Emekli Emniyet Müdürü Spor Yaparken Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Vali Köşger, yaptığı açıklamada bağımlılığın toplum ve ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekerek, özellikle dezavantajlı bölgelerde farkındalık çalışmalarının artırılacağını belirtti. Ayrıca başta Yeşilay olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına destek verileceğini ifade etti.

Toplantının ardından Valilik bahçesinde Mobil Sigara Bırakma Aracı’nın teslim töreni düzenlendi. Araçta tütün bağımlılığı tedavisi konusunda eğitimli sağlık personeli görev yapacak ve il merkezi ile ilçelerde hizmet vererek vatandaşlara birebir destek sağlayacak.

Denizli’de bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Mobil araç sayesinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar, başvurularını araçta yerinde yaptırabilecek; muayene, danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinden faydalanabilecek. Özellikle ulaşım imkânı kısıtlı vatandaşlara hizmet sunacak araç, sigara bırakma çalışmalarının sahaya taşınmasını sağlayarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Vali Köşger, hizmete alınan mobil aracın, Denizli’de tütünle mücadelede önemli bir adım olduğunu ve sağlıklı bir yaşam için vatandaşların bu hizmetten aktif şekilde yararlanmasını beklediklerini söyledi.

Muhabir: Osman Berkin Yardım