23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sarayköy Belediyesi’nde anlamlı ve renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü ve çocuklara armağan edilen bu özel gün kapsamında, makam koltuğu sembolik olarak geleceğin temsili sahiplerine bırakıldı.

keman ve piyano görseli olabilir

Bu kapsamda Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, makamını 24 Mayıs İlkokulu 3-B sınıfı öğrencisi Zeynep Demiral’a devretti. Belediye binasında gerçekleştirilen temsili devir töreni, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla sıcak ve samimi görüntülere sahne oldu.

bir veya daha fazla kişi, futbol oynayan insanlar ve yazı görseli olabilir

Makam koltuğuna oturan minik Zeynep, belediye başkanı olmanın heyecanını yaşarken, kısa süreliğine de olsa belediye çalışmaları hakkında temsili değerlendirmelerde bulundu. Çocuklara yönelik daha fazla sosyal alan ve etkinlik yapılması yönündeki hayallerini paylaşan Zeynep, çevresindekilerden büyük alkış aldı.

Tören sırasında açıklamalarda bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, çocukların geleceğin en büyük teminatı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayalleri, özgüveni ve enerjisi bizlere umut veriyor. Zeynep’in makam koltuğundaki heyecanı ve duruşu, yarınlarımızın emin ellerde olduğunun en güzel göstergesi oldu. Onların daha iyi şartlarda büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

haber odası ve yazı görseli olabilir

Başkan Konya ayrıca, 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin çocuklara emanet edildiği çok özel bir gün olduğuna dikkat çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda emeği geçen tüm isimleri saygı ve minnetle andı.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflar ve öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi. Sarayköy Belediyesi’nde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, hem öğrenciler hem de katılımcılar için unutulmaz anlara sahne oldu.

AKEM Anadolu Lisesi’nden Ege Yolculuğu Başladı
AKEM Anadolu Lisesi’nden Ege Yolculuğu Başladı
İçeriği Görüntüle

bir veya daha fazla kişi ve hastane görseli olabilir

Muhabir: Osman Berkin Yardım