Denizli’nin Buldan ilçesinde geçtiğimiz günlerde kontrol altına alınan orman yangınının ardından, Buldan Orman İşletme Müdürlüğü personeli nöbet görevine aralıksız devam ediyor. Yangının sönmesine rağmen onlarca farklı mevkide teyakkuz halinde görev yapan ekipler, gece gündüz demeden yeşil vatanı korumak için nöbette.

Teyakkuz Hâlindeki Kahramanlara Moral Ziyareti

Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara ve Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin, Armutlu Gedik, Taşlı Çukur, İncir Kayası, Civaroğlunun Damları, Gadime, Muhtarın Sivri, Yelli Gedik, Kömür Ocakları, Kumralı, Kaplan Kayaları, Eskicinin Çamı, Gazelli, Akyar ve Karadere mevkilerinde konuşlandırılan yangın personelini ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

“Asla Yılgınlık Duymadan Görev Yapıyoruz”

Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdüren personeller, mücadelede gösterdikleri azmi şu sözlerle anlattı:
“Yangın ilk başladığından bugüne asla yılgınlık duymadan görev yapıyoruz. Zorluklara rağmen halkımızın desteğini görmek bizlere büyük moral verdi. Kazmasıyla, küreğiyle, traktörüyle, su tankerleriyle gelen vatandaşlarımız, yangının büyümesini engelledi. İnsanüstü emekle çalışan ekiplerimiz yaralanan arkadaşlarımıza rağmen mücadele etti. Can kaybı olmaması tesellimiz oldu ama kararan dağlarımızı görmek bizleri derinden üzüyor. Yeşil Buldan’ımızı yeniden eski haline kavuşturmak için gece gündüz nöbetteyiz.”

Vatandaşlardan Büyük Destek

Yangın esnasında ve sonrasında bölge halkı da ekiplerin yanında oldu. Vatandaşlar su, ayran, kumanya ve ilaç desteği sağlayarak fedakâr personelin yanında yer aldı. Personel, bu dayanışmanın kendilerine büyük güç verdiğini dile getirdi.

Abartılı Egzoz Trafikte Pahalıya Patladı
Abartılı Egzoz Trafikte Pahalıya Patladı
İçeriği Görüntüle

“Allah Bir Daha Bu Acıları Yaşatmasın”

Ziyaret sırasında konuşan ekipler, yangının izlerini silmek için çalışmaların başlayacağını belirterek, “Allah bir daha vatanımıza ve milletimize böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Buldan’da kontrol altına yangın bölgesinde ateş savaşçıları teyakkuzda

Muhabir: Osman Berkin Yardım