Denizli’de Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları 14 Mayıs seçimlerinin 2. Tura kalması hakkında değerlendirmede bulundu. Toplantıya CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, İYİ Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk, DEVA Partisi İl Başkanı Bekir Kırar, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fatih Aktaş ve Demokrat Parti İl Başkanı Salih Zeki Yanaşık katıldı. Başkanlar ikinci kez yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazır olduklarının altını çizdi.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum seçim sürecinde Millet İttifakı'nın siyasi partileri, örgütleri ve teşkilatları gecesini gündüzüne katarak milletvekili adaylarıyla birlikte mücadele verdiğini ifade etti.

Başkan Horzum, “Bu Pazar Türkiye tarihi bir seçim için sandıklara gitti. AKP iktidarının gölgesinde geçen bir seçim sürecinde sandıklar bir algı yönetimi ile sayıma başlandı. İktidarın tekelinde olan haber ajanslarında AKP Genel Başkanı’nın aldığı oy yüzde 59 ile açıklanmaya başladı. Burada örgütlerimizin ve halkımızın umudu kırılmak istendi. Ancak liderlerimiz başta olmak üzere bütün ittifak üyelerimiz ve görevlilerimiz sandıklarımızı ve umudumuzu yitirmeden heyecanlı sayım sürecine devam ettik. Sandık başında amaçlarına ulaşamayınca bu kez de Millet İttifakı’nın önde olduğu sandıklara yapılan itirazlar ile algı stratejilerine devam ettiler. Orada da amaçlarına ulaşamayınca resmi olarak seçimlerin ikinci tura kaldığını açıklamak durumunda kaldılar. 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları doğrultusunda ikinci kez sandık başına gideceğiz. Ancak ilk turdan daha heyecanlı, daha umutlu ve daha hazırız! Çünkü biliyoruz ki; bu seçim demokrasi ile otokrasi seçimidir. Bu seçim ihale baronlarıyla evine ekmek götürme mücadelesi veren babalar arasında olacaktır. Bu seçim ‘gelin hep beraber önlemler alalım porsiyonları küçültelim' diyenlerle ‘yarın çocuğumun beslenmesine ne koyacağım?' diyen anneler arasında olacak. Bu seçim 3-4 ayrı kurumdan maaş alanlarla asgari ücretli iş bulamayan gençler arasında olacak. Bu seçim liyakat ile sadakat arasında olacak. O yüzden mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’yi oluşturan tüm toplumsal katmanların umudu ve geleceği için 28 Mayıs’ta herkesi yeniden sandık başına davet eden Horzum, “13. Cumhurbaşkanımızın sayın Kemal Kılıçdaroğlu olması için ittifakımızın bütün üyeleri, gönüllülerimiz ve Cumhuriyet sevdalıları ile sahada var gücümüzle çalışmaya devam ettiğimizi belirtmek isterim. Bu süreçte bütün baskı ve algı çalışmaları sonucunda yapmaya çalıştıkları umutsuzluğa yer vermeden, ittifak adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olarak sandıktan çıkacağına ardından da ülkemize ‘Baharın’ geleceğine söz veriyoruz. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de kan kaybetmeye devam ediyor. 2018 seçimlerine kıyasla 2018 yılında yüzde 40 olan oyları yüzde 33’e düşmüş, şehirde 4 olan Milletvekilleri 3’e düşmüş durumda. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise, 2018 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 47 olan oyu yüzde 43 e düşmüş durumda. Denizli’de seçimin kaybedeni Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’dir. Millet İttifakının adayı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 2. Turda ipi göğüsleyeceğimize olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.