Nikfer Kayak ve Doğa Spor Kulübü sporcusu İzlem Keysan, kayakta Denizli adını yine zirveye taşıdı. Erzurum’da yapılan ALP DİSİPLİNİ U-18 LİGİ Büyük Slalom yarışmasında Türkiye üçüncüsü olarak yine kürsüye çıktı.

4 yıl önce okullar arası yarışmada üçüncülüğü ve geçtiğimiz yıl Anadolu Yıldızları Ligi’nde Türkiye şampiyonluğu bulunan İzlem bu başarısıyla yine dikkatleri üzerine çekti. Her geçen yıl gelişimini sürdüren ve madalyaya ulaşan sporcumuz hedefini 15 gün sonra yapılacak milli takım seçmeleri olarak belirledi.

Madalyasını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto’dan alan Nikados sporcusu İzlem Keysan, bu güne dek bu seviyede ilimize ilk madalya kazandıran sporcu olmayı da başardı.

İki gün Slalom ve bir gün Büyük Slalom yarışmalarında gösterdiği üstün performansla kombinede Türkiye 5. sı olan İzlem bu derecesiyle Türkiye Kayak Şampiyonası ve milli takım seçmelerine katılmayı da hak etti.

Milli takım hedefiyle 10 yıldır Nikados kulübü çatısında çalışan sporcumuz kulüp başkanı ve antrenörü Hakan Keysan gözetiminde, Nikfer’deki Denizli Kayak Merkezi’nden yetişti.

10 yıldır İlimizin kış sporlarındaki yüz akı olan Nikados bu kış 12’si Alp Disiplini ve 2’si  Snowboard olmak üzere toplam 14 sporcu ile kayak yarışmalarına katılım gösterdi. Antrenmanlarını yaz ayında Denizli’de kaykay ve paten çalışmalarıyla sürdüren kulüp kış sezonu başlayınca da Nikfer’deki tesislere gidiyor.

U-18 kategorisinde ligde İzlem ile birlikte yarışan bir diğer Nikados sporcusu Simay Şen de kombinede 20. oldu ve gelecek sezon kayak liginde yarışmayı sürdürecek.