Toplu Taşımada “Otomatik Güncelleme” Sistemi Başladı
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, kent genelindeki toplu taşıma tarifelerine ilişkin önemli bir düzenlemeyi kabul etti. Yeni kararla birlikte otobüs, minibüs, taksi ve diğer toplu taşıma kalemlerindeki ücretler, 1 Şubat ve 1 Ağustos tarihlerinde olmak üzere yılda iki kez TÜFE oranında güncellenecek.

Ücret artışı talebi; Denizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım San. ve Tic. A.Ş. tarafından meclis gündemine taşındı. Görüşmelerin ardından kabul edilen düzenlemenin, toplu taşıma işletmelerinde gelir-gider dengesini korumayı amaçladığı belirtildi.
Zamlı Tarifeler Bugün Yürürlüğe Girdi
Meclis kararı doğrultusunda yılın ikinci altı aylık dönemine ilişkin TÜFE oranında yapılan artışlar, bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı. Böylece 1 Temmuz’dan bu yana geçerli olan ücret tarifeleri güncellenmiş oldu.

Otobüs Ücretleri Ne Kadar Oldu?
Şehir içi toplu taşıma otobüslerinde yeni tarifeler şu şekilde belirlendi:
-
Sivil bilet: 22,5 TL → 25,25 TL (%12,22 artış)
-
Öğrenci bileti: 13,50 TL → 15,25 TL (%12,96 artış)
-
Sivil abonman: 1.120 TL
-
Öğrenci abonman: 675 TL
Ayrıca kullan-at kart ücretlerinin, biniş sayılarına göre yeniden düzenlendiği bildirildi.

Minibüs Ücretlerine Uzun Aradan Sonra Zam
Uzun süredir zam yapılmadığı belirtilen minibüs tarifelerinde de artışa gidildi. Yeni ücretler şöyle:
-
Minibüs: 25 TL → 30 TL
-
Öğrenci: 20 TL → 25 TL
-
Uzun mesafe: 30 TL → 33,5 TL
-
Uzun mesafe öğrenci: 25 TL → 28 TL

Taksilerde Açılış Ücreti 50 TL Oldu
Ticari taksi ücretleri de yeni düzenleme kapsamında artırıldı:
-
Açılış ücreti: 45 TL → 50 TL
-
Kilometre ücreti: 36 TL → 40 TL
-
Kısa mesafe: 135 TL → 150 TL
İlçe Minibüsleri ve Servis Ücretleri de TÜFE’ye Bağlandı
Yetkililer, ilçe minibüsleri, servis taşımacılığı ve diğer ulaşım kalemlerinin de bundan böyle aynı otomatik TÜFE güncelleme modeliyle artırılacağını açıkladı.





