Erzincan depremi sonrası son yüzyılda en büyük ikinci felaketi yaşadık. Kahramanmaraş/Pazarcık ve Kahramanmaraş/Elbistan merkezli 2 deprem 10 ilimizde 13,5 milyon yurttaşımızı etkiledi.

“Depremin yıkımı takdiri ilahi değil, takdiri siyasidir.” Sorgulamayan bir yönetim şekli var ise onun adı demokrasi değildir. Demokrasi ve ekonomisi gelişmemiş ülkelerde deprem-yıkım daha da etkilidir. Yoksulluk giderilmedikçe deprem sorunu giderilemez. Giden canlar ne yazık ki geri gelemeyecek. Geride kalanları maddi manevi büyük zorluklar beklemektedir. Ekonomik anlamda ise son depremin yarattığı sonuçlar

ülkemize 50 milyar dolarlık yük bindirecektir.

Uzmanların uyarılarına kulak tıkayan, bugünleri yıllar önceden gören ve gündeme getiren, başvurular yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza yanıt bile vermeyenlere ne demeli?

1999 Ağustos depremini yaşadık. Depremden 2 gün sonra 19 Ağustos 1999 tarihli Akit Gazetesi’nde manşet “DEVLET ENKAZ ALTINDA’ydı”…

Ya Bugün?

İlk saatten itibaren Genel Başkanımız, MYK ve PM Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Örgütümüz seferberdi. “Gün Birlik Günü” dedik ve ilk saatten bugüne; CHP’li belediyelerimiz destan yazıyor.

3.400 araç, 7.887 personel, 1.187 tır, 3 uçak, 1 gemi, onlarca tren vagonu insani yardım, 550 bin battaniye, 32 bin ısıtıcı, günlük 315 bin kapasiteli 23 mobil mutfak ve fırın bölgeye gönderildi. Genel Başkanımız, MYK ve PM Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız bölgelere ilk ulaşanlar oldu. Engellere rağmen her alanda olduk, olacağız da. Denizli’de de belediyelerimiz ve örgütlerimiz ilk andan itibaren yardımları topladı, bölgeye en ivedi şekilde sevk etti. Halkımızın yanındayız. Bu enkazı kaldıracağız, bu yaraları birlikte saracağız.

Soruyoruz, Soracağız!

Denizli depremler yaşadı. Son yaşanan Bozkurt, Çardak, Acıpayam depremleri farklı karakterlerde oldu.

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın yaptığı açıklamalara göre; Güney sınır fayı olan Babadağ fayı hareketlenmiş gözüküyor. Bir de depremin yaşanabileceği varsayımı diğer fayları da tetikleyeceğinden tehlike büyük.

Odanın 2009 yılında yaptığı açıklamanın üzerinden 14 yıl geçti ve tehlike önümüzde. Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız.

Denizli’de yapı stoklarının durumu nedir? Toplanma yerlerinin durumu nedir?

AFAD ve belediyelerimiz hazır mıdır? Bu soruları çoğaltabiliriz…

Çağrımız; derhal hazırlık yapılmasıdır.

Depremde yaşamını yitiren tüm canlara, AK Partili Milletvekiline, İyi Partili İlçe Başkanına Allah’tan rahmet, kurtulan vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Samandağ’da enkazdan sağ çıkan CHP Denizli Gençlik Kolları önceki Başkanımız Yücel Kısa, eş, ve oğluna uzun ve sağlıklı ömür diliyorum.