Denizli’nin Buldan ilçesinde tarlada yaralı halde bulunan bir şahin, yetkililer tarafından koruma altına alınarak tedaviye alındı.

Olay, Buldan ilçesine bağlı Yenicekent Mahallesi’nde meydana geldi. Yenicekent Mahallesi Muhtarı Musa Çakır, çalışmak üzere gittiği tarlasında, kanadından yaralanması nedeniyle uçamayan bir şahini fark etti. Yaralı şahini bulunduğu yerden alarak güvenli bir şekilde koruma altına alan muhtar Çakır, durumu yetkililere bildirerek kuşu Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan tarafından teslim alınan şahinin, yapılan ilk kontrollerde kanadından yaralandığı tespit edildi. Yaralı yırtıcı kuşun gerekli tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililer, tedavisi tamamlandıktan sonra şahinin yeniden doğal yaşamına kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.






