Euroleague’in ikinci haftasında Anadolu Efes, ezeli rakibi Fenerbahçe Beko’yu Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti. Sezonun ilk derbisinde rakibine özellikle ribauntlarda büyük üstünlük kuran Fenerbahçe Beko, parkeden 80-71 galip ayrıldı. Fenerbahçe Beko bu galibiyetle Euroleague’de ilk iki maçını da kazanmış oldu. Anadolu Efes ise ilk iki hafta sonunda galibiyetle tanışamadı.

İlk çeyrek dışında rakibi karşısında etkisiz kalan Anadolu Efes karşısında Fenerbahçe Beko, rakibine 44’e 22 ribaunt üstünlüğü kurdu. Tam 11 hücum ribaundu alan Fenerbahçe Beko, özellikle ikinci çeyrekteki etkili oyunuyla rakibini yenmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko’da Nando Le Colo, 20 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Lorenzo Brown 17, Jan Vesely de 13 sayıyla çift haneli sayıları gören isimler oldu. Simon’un 24 sayılık performansı, Anadolu Efes’i yenilgiden kurtaramadı.

KOKOSKOV: RİBAUNTLARDA ÇOK İYİYDİK

Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Igor Kokoskov, maçın ardından yaptığı açıklamada yeni  bir takım olduklarını belirtirken, “Euroleague’in en iyi takımlarından biriyle oynayacak olmanın bilinciyle buraya geldik. Anadolu Efes’te çok fazla deneyimli oyuncu var. Başantrenörü aynı. Birbirleriyle nasıl oynaması gerektiğini biliyorlar. Maçta devamlılık çok önemliydi. Önemli bir galibiyet aldık. Ribauntlarda çok iyiydik. Bu bizim için çok önemli. Daha da iyi olmamız lazım. Çok özel bir çalışmamız yok. İstekli ve yürekli olmak önemli. Herkes bu konuda iyi olmalı” dedi.

ATAMAN: İKİNCİ ÇEYREKTE MAÇI BIRAKTIK

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ise, iyi başladıklarını ama sonunu getiremediklerini söylerken, “İkinci çeyrekte maçı bıraktık. Rakip takım üst üste sayılar bularak seri yakaladı. Maçta üçüncü ve dördüncü periyotta ise garip bir basketbol oynandı. Çok kötü bir basketbol oynadık. Son çeyrekte maçı kazanma şansımız olduğu halde geri gelemedik. Bireysel performanslar açısından değerlendirecek olursam, Simon ve Moerman haricinde çok kötü oynadık. Larkin’in tedavisi sonuçlanmak üzere. 25 Ekim’de gelecek. 30 Ekim’de Olympiakos ile yapacağımız maçta oynatmayı planlıyoruz. Gelen haber bu şekilde” açıklamasında bulundu.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Boris Ryzhky, Juan Carlos Garcia, Sasa Pukl

Anadolu Efes: Micic 7, Doğuş Balbay, Simon 24, Moerman 7, Anderson 8, Beaubois 11, Pleiss 8, Singleton 2, Dunston 4, Buğrahan Tuncer

Başantrenör: Ergin Ataman

Fenerbahçe Beko: Brown 17, De Colo 20, Pierre 1, Ali Muhammed 3, Ulanovas 10, Ahmet Düverioğlu 4, Vesely 13, Eddie 3, Melih Mahmutoğlu 5, Hamilton 4

Başantrenör: Igor Kokoskov

1. Periyot: 23-16 (Anadolu Efes lehine)

Devre: 35-42 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 54-61 (Fenerbahçe lehine)

5 faulle çıkan: Eddie (Fenerbahçe)