KAMUOYUNA DUYURU

Saygıdeğer basın mensupları çok değerli kulüp başkanları değerli  delegeler hepinizi saygı ile selamlıyorum 
ASKF başkanlığına adaylığımı açıkladığım günden bu tarafa ne yazık ki malum çevreler tarafından çeşitli saldırılara ve iftiraya maruz kalmaktayım  Medeni cesaret göstererek amatör camiaya hizmet etme adına Aday oldum. Denizli amatör spor kulüpleri Federasyonu bünyesinde 15 yıla yakın hizmet verdim 13 yıla yakın mevcut Başkanla beraber çalıştım.
 Dünden bugüne Ben Ayşe Sarıkaya olarak alnım Ak başım dik durdum. Vatan Millet edebiyatı yapanlar gibi değilim.  Ben Atatürk çocuğuyum. Bu cennet vatanın her karış toprağında binlerce şehidin yattığını bilen bir vatanseverim.
 13 yıldır omuz omuza beraber çalıştığım kişi veya kişiler, kendilerine biat etmediğim ve boyun eğmediğim  için karalama kampanyasına başlamışlardır. Yıllar önce çekildiğim fotoğrafın bugün malzeme olarak kullanılacağı hiç aklıma gelmemişti. Sizler evet sizler  13 yıldır neredeydiniz? 
 Her devlet memurunun bir sendikaya kayıtlı olduğunu bilmeyen yoktur  1 Mayıs kutlamalarının yapıldığını da bilmeyen yoktur. Amatör sporun Denizli'de geliştirilmesi için yıllarca hiçbir çaba göstermeyenlerce, yıllarca önce, 1 Mayıs  kutlamalarında çekilmiş olan bir fotoğrafı  ASKF seçimleri öncesinde Yeşil Çivril gazetesinde yayınlatmak suretiyle hakkımda doğru olmayan bir algı oluşturma çabası ile seçim kazanabileceklerini zannedenleri muhatap almamakla birlikte, delegelerimize bu konuda kısa bir açıklama yapmak isterim. Bu fotoğrafı yayınlatan ve yayınlayanların niyetlerini ve amaçlarını hepiniz bilmektesiniz. 
Bu fotoğrafı yayınlayıp yayınlatanların niyetleri bellidir. Bu nedenle haklarında suç duyurusunda bulunacağımı ve dava açacağımı belirtirken, şu hususun bilinmesini de isterim. Bu şekilde yapılan saçma imalar  iftira suçunun kapsamına girer. 
“İftira suçu; bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnadı veya iması suretiyle işlenmektedir. Ayrıca bu isnadın, yetkili makama ihbar veya şikayet suretiyle ya da basın yoluyla işlenmesi sözkonusudur. Suçun oluşması için zararın doğması ve neticenin varlığı da aranmaz. Bu suç, özgü suç olarak düzenlenmediğinden, herkes bu suçu işleyebilir.
İftira suçunun gerçekleşebileceği yer önem arz etmez, kanunda tipik olarak iftira suçu adı altında tanımlanan davranış gerçekleşmişse, iftira suçu da gerçekleşmiş olur. Sosyal medyanın sanal bir ortam olması insanları bu konuda hataya düşürebiliyor. Ancak kişi, suçun tanıma uyan hareketlerini sosyal medya (Facebook, Twitter, İnstagram vb.) üzerinden yaparsa da iftira suçu gerçekleşmiş olur. Kanun suçun gerçekleşme yerinde özel bir nitelik aramadığından ve sosyal medyanın hayatımızdaki yeri ve etkileri de yadsınamaz bir gerçek olduğundan bu konuda tereddüte yer yoktur. Bir kimseye basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi iftira suçunun faili haline gelecektir”.
Yukarıda açıklanan İftira suçuyla ilgili olarak
1-Özel Hukuk kapsamında olan Facebook sayfamdaki resimler içinden iftira konusu olan  resim alınarak Amatör spor kulüpleri yönetici ve  delegelerine gönderildiği, özel kanallardan servis edilmesinden dolayı  şüpheli konumundaki kişiler hakkında iftira suçunu işlediklerinden dolayı hukuki sürecin Avukatım tarafından başlatılacağını belirtmek isterim.
2-10 Mart akşamı Çivril ilçesinde yayın yapan Yeşil Çivril gazetesi adına Bülent Çakır adlı kişinin (12) kişiyi etiketleyerek  yapmış olduğu paylaşımda kullanmış olduğu fotoğrafın dün akşam tarihi itibari ile  kendisinin paylaşmasının mümkün olmadığı (Çünkü o fotoğrafı daha fazla üzülmeme adına kaldırmıştım.) birileri tarafından Bülent Çakır adlı kişiye servis edilerek suça azmetmettirme  suçu da  işlenmiştir.

Saygıdeğer basın mensupları, değerli kulüp başkanları, değerli  delegeler:
Hepiniz beni tanıyorsunuz. Bunun yanı sıra sizleri adreslerinizde ziyaret ettim. Hiç birinizin yanında, bırakın iftirayı bir başkasını kötüleyen bir sözüm olmamıştır.
Avukatımla  detaylı görüşmelerimi yapıp en kısa zamanda Davamızı açacağız. Şu anki durumu da sizlerle paylaşıyorum. Hepinize saygı ve sevgileri sunuyorum.