Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasında renklerin buluşması mest etti Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasında renklerin buluşması mest etti

AKP, sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifinin hazırlıklarında sona geldi. Kanun teklifinde ‘hayvanların uyutulması’ maddesine tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum basın açıklaması ile tepkisini ortaya koydu.
CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“CANLARIN ÖLÜM FERMANINA İMZA ATMIŞ OLACAKLAR”
Uyutmak adı altında AKP’nin yapmak istediği şeyin adı hayvan katliamıdır. Yıllardır halkı uyutan bu düzen şimdi de hayvanları uyutmak istiyor. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz sokaktaki her bir canın takipçisi olacağız.  Bu yasaya imza atanlar bu canların ölüm fermanına imza atmış olacaklar. Ülke genelinde hızla kısırlaştırmayı sağlamak yerine canlara kıymanın hiçbir olur tarafı yoktur.
“CANLARA KIYMAK ÇÖZÜM YOLU DEĞİLDİR”
Sayıları giderek artan sokak köpeklerine ve saldırılara tabi ki çözüm bulunmalıdır fakat bunun yolu canlara kıymak onları öldürmek değildir. Özellikle sabah erken işe, okula, camiye gidenler için tehlike oluşturan saldırgan hayvanlar bir güvenlik sorunudur evet ama bu sorunu çözmek için bir fon oluşturulmalıdır. Bu fon sayesinde bu canlara kıyılmadan önlemler alınmalıdır. Her şeyden önce bu ülkede hayvan hakları vardır ve bu haklara saygılı olunmalıdır. Sistemli bir kısırlaştırma ile sorunu çözmek varken canlara kıymak bir çözüm yolu değildir. Birleşik Krallık'ta başıboş köpeklere yönelik zorunlu mikro çip takma ve sıkı raporlama gereklilikleri benimseniyor. Bu yöntemler neden bizim ülkemizde uygulanmak istenmiyor. Tekrar altını çiziyoruz. Bu karara imza atanlar bedelini ödeyemezler.

Editör: Bülent Öztürk