Merkezefendi Belediyemiz Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Sayın Yavuz Aki, yeşil alanlara ruhsat verdiğimizi iddia edip haberlere taşımış bizi.

Yine ve her zamanki gibi, sadece çamur at izi kalsın tarzı bir açıklamayla Belediyemizi zan altında bırakmaya çalışan bir açıklama yapmış. Anlaşılan o ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’ye geldiğinde yaptığımız açılışlar ve sunduğumuz vizyon onları bir hayli telaşlandırmış. Bizi ve projelerimizi bu kadar dikkatle takip etmeleri elbette kendileri için çok olumlu. Yerel Yönetimlerin nasıl olması gerektiği hususunda önemli notlar aldıklarına eminim. Bir de tabi vicdanlarının söylediğini dilleriyle paylaşsalar, her şey onlar için de halkımız için de çok daha güzel olacak. Gelin görün ki bunu yapamıyorlar maalesef…

Mevcut araziyle ilgili tüm detayları herkes istediği gibi imar durum planından inceleyebilir. Ben yine de burada sorumluluğum gereği aydınlatıcı bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Bahsi geçen arazi, ilçemiz Çakmak Mahallesi 258 ada, 17 nolu parsel, 8.078 m2 büyüklüğünde olup mevcut 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı “ağaçlandırılacak alan” olarak planlıdır. Söz konusu parsel özel mülke konu olup şahsa aittir. İmar durumundan da görülebileceği gibi parsel sahibi şahıs, parselin yapı alanı olarak belirtilen 250 m2 yapı yapma hakkına yasal olarak sahiptir. Ayrıca ilgili imar durumuna ait plan notu da bizim dönemimizde belirlenmemiştir.

Elbette “burayı neden kamulaştırmadınız” diye sorabilirsiniz. Merkezefendi sınırları içerisinde böyle birçok yer var. Hangi birini kamulaştıracaksınız? Her kamulaştırma milyonlarca TL maliyet demek. Bunu da yine halkımız ödeyecek. Birini yapıp birini yapmadığınızda ortaya bu defa da birçok hak mahrumiyeti çıkarmış olacaksınız.

Herkes aklına gelen her şeyi konuşuyor. Hakkımızda söyleyecek hiçbir şey bulamadıklarında “Bir şey olmamışsa da kesin bir şey olmuştur” felsefesine sarılıp kendilerinin dahi inanmadıkları böyle tuhaf şeyleri gündeme getirmeye çalışıyorlar.

Fakat bu paylaşımları yapmaları beni bir anlamda çok sevindirdi. Ne kadar kötü iktidar oldukları bir yana, ne kadar kötü muhalefet olacaklarının da şimdiden güçlü bir şekilde sinyalini vermiş oldular.