Denizli Sanayi Odası (DSO) Nisan ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Selim Kasapoğlu, sanayinin milli gelirdeki payının gerilediğini ve istihdam kayıplarının arttığını belirterek “sanayisizleşme” uyarısında bulundu. Toplantıya katılan Nihat Zeybekci ise 2026 yılı itibarıyla ekonomide dengelenme ve finansmana erişimde rahatlama beklediklerini açıkladı.
Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı, DSO Hizmet Binası Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu’nun yanı sıra önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci katıldı.

“Sanayici ayakta kalma mücadelesi veriyor”
Toplantının açılışında konuşan Selim Kasapoğlu, küresel ekonomik belirsizliklerin üretim üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek, sanayicinin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.
Kasapoğlu, “Sanayisizleşme artık akademik bir tartışma değil, ekonominin yeni gerçeğidir” diyerek sanayideki istihdam kaybına dikkat çekti. Artan maliyetler, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve rekabet baskısının üretimi zorlaştırdığını ifade eden Kasapoğlu, sanayicinin dönüşüm sürecinin her geçen gün daha maliyetli hale geldiğini söyledi.
Büyüme var, sanayi zayıflıyor
2025 yılı büyüme verilerini değerlendiren Kasapoğlu, Türkiye ekonomisinin yüzde 3,6 büyüdüğünü ancak sanayinin bu büyüme içinde zayıf kaldığını belirtti.
Sanayinin milli gelir içindeki payının yüzde 26 seviyelerinden yüzde 18’e gerilediğini vurgulayan Kasapoğlu, “Sanayi zayıflarsa ekonomi yönünü kaybeder” dedi. Ayrıca sanayide 174 bin kişilik istihdam kaybı yaşandığını ifade etti.
“Sanayicinin en büyük ihtiyacı öngörülebilirlik”
Kasapoğlu, kur politikası, enflasyonla mücadele ve finansmana erişim konularında uzun vadeli ve tutarlı politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Yüksek faiz oranları ve krediye erişimde yaşanan zorlukların yatırım kararlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Avrupa’daki yeni düzenlemeler Denizli için fırsat olabilir
Kasapoğlu, “Made in Europe” Sanayi Hızlandırma Yasası’nın Denizli için önemli fırsatlar barındırabileceğini belirterek; çelik, çimento, makine ve otomotiv yan sanayi gibi sektörlerin öne çıkabileceğini ifade etti.
“Yeni başarı hikâyeleri yazmak zorundayız”
Denizli sanayisinin güçlü potansiyeline dikkat çeken Kasapoğlu, savunma sanayii ve tedarik zincirine entegrasyon gibi alanlarda yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Zeybekci: “2026’da dengelenme bekleniyor”
Toplantıya katılan Nihat Zeybekci ise küresel ekonomideki değişime dikkat çekerek Türkiye’nin stratejik konumuna vurgu yaptı.
2026 yılına ilişkin beklentilerini paylaşan Zeybekci, faizlerde düşüş ve krediye erişimde kolaylaşma ile birlikte ekonomide daha dengeli bir sürece girileceğini ifade etti.
“Denizli güçlü üretim altyapısıyla öne çıkıyor”
Denizli’nin üretim gücü, ihracat kapasitesi ve girişimci yapısıyla öne çıktığını belirten Zeybekci, küresel belirsizliklere rağmen şehirde birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Toplantı, sanayicilerin sektörlerine ilişkin sorun ve taleplerini dile getirdiği soru-cevap bölümüyle sona erdi.
DSO toplantısında yapılan değerlendirmeler, Türkiye ekonomisinin geleceği ve sanayinin yönü açısından önemli mesajlar içerdi.






