Denizli’nin Tavas ilçesinde 14. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı. Tavas Belediyesi ev sahipliğinde 14 Ağustos Pazar günü Kızılcabölük Makası’nda düzenlenecek yarışlarda, Türkiye’nin farklı illerinden gelen rahvan atlar kıyasıya mücadele edecek.
Tavas Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Tavas Rahvan At Yarışları, bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek. 14 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de başlayacak olan yarışlara, Denizli ve çevre illerden çok sayıda at severin katılması bekleniyor.
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları davet ederek şunları söyledi:
“Yarışlarımız, 2025 Federasyon kuralları çerçevesinde yapılacak olup, dereceye giren at sahiplerine ödül, kupa ve bayrak takdim edilecektir. 250 kilometre ve üzeri mesafeden gelecek misafirlerimizin konaklama taleplerini önceden bildirmeleri rica olunur. Tüm vatandaşlarımızı bu heyecanı birlikte yaşamaya davet ediyorum.”
Yarışlarda Büyük Heyecan Yaşanacak
Rahvan atların geleneksel ve kültürel değerleri yaşattığına dikkat çeken Başkan Tatık, Tavas’ın bu organizasyonla hem spor hem de turizm açısından ön plana çıktığını vurguladı. Etkinliğin Tavas’ın tanıtımına da katkı sağlayacağını belirten Tatık, özellikle Ege ve Akdeniz’den çok sayıda katılımcı beklediklerini ifade etti.
Tavas Belediyesi’nin organize ettiği yarışlarda, farklı kategorilerde rahvan atlar birincilik için kıyasıya mücadele edecek.