Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 49 yaşındaki Ali Körnes’in ailesi tarafından bağışlanan organları, İzmir ve Muğla’da organ bekleyen 7 hastaya umut oldu. Denizli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla alınan organlar, yeni bir hayata kapı araladı.

13 Ocak’ta geçirdiği trafik kazasının ardından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali Körnes, Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen Körnes’in 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından ailesiyle görüşme yapıldı. Ailenin örnek bir kararla organ bağışını kabul etmesiyle süreç başlatıldı.

7 Hastaya Hayat Olacak Organlar Nakil İçin Gönderildi

Kepenek “Büyüklerimizin Huzuru Önceliğimiz”
Kepenek “Büyüklerimizin Huzuru Önceliğimiz”
İçeriği Görüntüle

İzmir ve Muğla’dan gelen uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonla Ali Körnes’in 2 korneası, 2 böbreği, kalbi, karaciğeri ve ince bağırsağı alındı. Organlar, İzmir ve Muğla’da nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere gönderildi. Bu bağışla birlikte 7 hasta yeni bir yaşam şansı elde etti.

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

İl Sağlık Müdürü Öztürk: “Her Bağış Yeni Bir Hayattır”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Ali Körnes’in ailesine başsağlığı dileyerek gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Organ bağışının hayati önemine dikkat çeken Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanlığımızın güncel verilerine göre Türkiye genelinde yaklaşık 33 bin hasta organ nakli bekliyor. Ne yazık ki her gün 3 ila 4 vatandaşımız organ bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Bu nedenle her organ bağışı, kelimenin tam anlamıyla yeni bir hayat demektir. Denizli’de 2025 yılında tespit edilen 27 beyin ölümüne karşılık 13 organ bağışı gerçekleşti. 2026 yılının ilk organ bağışı da Ali Körnes’in ailesinin bu anlamlı kararıyla yapıldı ve 7 hastaya umut oldu.”

Kadavradan organ bağışının artırılması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi” kapsamında vatandaşların bilgilendirilmeye devam edildiğini belirtti.

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

Organ Bağışı e-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor

Organ bağışının bireysel bir karar ve vasiyet niteliği taşıdığını hatırlatan Öztürk, bağış işlemlerinin artık e-Devlet üzerinden de kolaylıkla yapılabildiğini söyledi. Yeni sistemle birlikte bağışçıların birinci derece yakınlarının da nakil listelerinde öncelikli konumda olacağını belirtti.

Öztürk, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Vefatı sonrası organ bekleyen hastalara umut olan Ali Körnes’e Allah’tan rahmet, bu anlamlı bağışa onay vererek örnek olan kıymetli ailesine ise şükranlarımı sunuyorum. Organ bağışıyla bir insanın hayatına hayat katabiliriz.”

Bu anlamlı bağış, Denizli’de organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne sererken, bekleme listesinde olan hastalar için de umut ışığı oldu.

Muhabir: Osman Berkin Yardım